1–1 i både mål och röda kort i Hallandsderbyt

1–1 i mål och 1–1 i röda kort i Hallandsderbyt mellan Halmstad och Varberg.

Efter en lugn första halvlek hettade det till efter pausen.

Thomas Boakye och Luke Le Roux fick båda lämna plan i matchens slutskede.

Ryan Moon satte dit 0–1.

Hallandsderbyt slutade med 1–1 mellan Halmstad och Varberg, efter en dramatisk avslutning. Men dessförinnan hade det bjudits på en stillsam första halvlek.

Samuel Kroon, som har dragits med ryggproblem under våren, gjorde sin andra start för säsongen. Han bjöd på de vassaste chanserna i första halvlek, men lyckades inte spräcka nollan.

Det skulle istället bli Varberg som gjorde första målet, i andra halvlek. De genomförde ett dubbelbyte med en timme spelad och det visade sig vara nyckeln till målet.

Mål direkt

Ryan Moon gick in på plan och placerade sig för hörna. Han placerade sig helt rätt, där han kunde sätta till skallen på bollen, förbi Malkolm Nilsson Säfqvist in i mål.

Strax därefter skulle dock Kroon få utdelning. Efter ett inlägg från Lundevall kunde han nicka in bollen till 1–1.

– Tredje gången gillt, ett perfekt inlägg från Lundevall, det är så man vill ha dem, säger Kroon i discovery+.

Fler mål blev det inte, men slutet av matchen var långt från händelselös. En ful tackling ledde till ett direkt rött kort på Thomas Boakye, som nyligen blivit inbytt. Jean Carlos De Brito som fick motta tacklingen fick linka av plan.

En stund senare var det Luke Le Roux som fick syna det röda kortet. Han hade redan med sig ett gult, när han gjorde en ful glidtackling. Det utbröt bråk mellan stort sett hela lagen och även tränare Magnus Haglund vid sidlinjen ilsknade till. Le Roux fick syna sitt andra gula kort och lämnade plan. De avslutande minuterna spelades sedan tio mot tio, utan att någotdera lag lyckades ta segern.