Dunderskrällen: Liverpool vände mot Chelsea efter tre straffar

Uppdaterad 2022-09-25 | Publicerad 2022-09-18

Nathalie Björn vill inte förlora lika mycket med Everton den här säsongen.

Men premiären i engelska högstaligan för damer, WSL, borta mot West Ham slutade med just en förlust, 0–1.

Och för topplaget Chelsea, med en trio svenskor i laget, blev det förlust borta mot nykomlingen Liverpool med 1–2.

– Jag vet knappt själv vad man ska ha för förväntningar på oss. Jag vill inte förlora lika mycket i alla fall.

Så sade den svenska landslagsspelaren Nathalie Björn inför WSL-säsongen.

Efter en tung fjolårssäsong har Björn, Hanna Bennison och resten av Evertonspelarna siktet inställt på att bli bättre än den tionde plats Liverpoollaget slutade på i våras.

Men premiären lämnade mer att önska.

Både Björn och Bennison fanns med från start, i backlinjen respektive på mittfältet. Men de svenska landslagsspelarna fick se Lisa Evans ge West Ham ledningen strax före paus samtidigt som Evertons offensiv inte gav någon utdelning.

Matchen slutade 1–0.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Utbytt i paus

Svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl hade svårt att ta en ordinarie plats i Manchester City förra säsongen.

Klubben tappade dock nyligen mittfältsstjärnan Keira Walsh till Barcelona och när City premiärspelade borta mot Aston Villa fanns Angeldahl med från start.

Någon vidare rolig eftermiddag blev det dock inte. Aston Villa tog tidigt ledningen med 2–1 och Angeldahl byttes ut i paus. Slutsiffrorna skrevs till 4–3 i Aston Villas favör. Stor segerorganisatör var engelska EM-guldvinnaren Rachel Daly med två mål och en assist.

Rytting Kaneryd ligadebuterade

Sist ut under söndagskvällen var regerande mästarlaget Chelsea. Där åkte man på en rejäl smäll borta mot nykomlingen Liverpool.

Med Magdalena Eriksson från start i backlinjen och Zecira Musovic mellan stolparna började det på bästa sätt när Fran Kirby gav Chelsea ledningen på straff i tredje minuten.

I 67:e minuten kom dock kvitteringen genom Katherine Stengel på straff. Musovic skulle behöva kapitulera ännu en gång. Återigen på straff och återigen var det Stengel som överlistade den svenska landslagsmålvakten.

Johanna Rytting Kaneryd byttes in i 70:e minuten och ligadebuterade därmed för Chelsea.