Nya uppgifter om Zlatans framtid i Milan

Av: Martin Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 38, har ett kontrakt som går ut.

Vad händer efter säsongen?

Italienska La Gazzetta Dello Sport uppger idag att svensken blir kvar i Milan även nästa säsong.

Milan har gått bättre på slutet och är obesegrade sedan Zlatan Ibrahimovics återkomst i klubben. I detta nu har Zlatan bara kontrakt fram till sommaren, med en option som öppnar för en förlängning på ytterligare ett år.

Nu uppger La Gazzetta Dello Sport att Milan ser det som givet att förlänga stjärnans kontrakt över nästa säsong, oasvett vilka klausuler som finns i kontraktet. Tidningen har tidigare uppgett att klausulerna rör spelade matcher och gjorde mål.

Vilken roll han kommer ha under de kommande åren är inte helt klart. Det är ett beslut som klubben och Zlatan ska komma överens om vid en eventuell förlängning.

Om framtiden

Zlatan har tidigare uttalat sig om sin framtid i klubben. Efter sin flytt fick han frågan, om just sin framtid – och då var han positiv till en förlängning.

Zlatan Ibrahimovic.
Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe
Zlatan Ibrahimovic.

– Man vet aldrig. När du har en bra relation med alla är det en möjlighet. Jag försöker alltid göra mitt bästa och om jag efter sex månader kan ge något positivt kommer jag fortsätta. Jag vill inte stanna bara för att jag heter Ibrahimovic.

Spelar mot Inter

Oasvett framtid så väntar ett hett derby mot Inter på söndag. En match som Zlatan uppges vara redo för, enligt La Gazzetta Dello Sport. ”Derby della Madonnina”, som derbyt kallas – är hetare än på länge med Inter i storform och Zlatan tillbaka i Serie A.

Milan ligger just nu åtta i Serie A, och Inter tvåa. Zlatan och Milan har sju poäng upp till fjärdeplatsen. En plats som innebär Champions League-spel nästa säsong.

Publicerad: