Bruce Grobbelaar: Mitt kiss bryter titelförbannelsen

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Liverpool har inte vunnit ligan sedan 1990.

Detta på grund av en häxdoktor enligt klubbens legendar Bruce Grobbelaar.

Som menar att hans urin nu kommer bryta titelförbannelsen.

– Jag blev utkastad när jag gjorde fel, säger Bruce Grobbelaar.

Bruce Grobbelaar med häxdoktorn 1992 på Anfield.
Foto: JIM HUTCHISON/ANL/REX
Bruce Grobbelaar med häxdoktorn 1992 på Anfield.

Snart halvvägs in i den pågående Premier League-säsongen är Liverpool serieledare med tio poäng till godo på tvåan Leicester. Tron om att i vår få fira en ligatitel för första gången på 30 år blir allt verkligare för Merseysideklubbens supportrar.

Anledningen till att de behövt vänta så länge kan bero på Liverpools målvaktslegendar Bruce Grobbelaar. Numera 62-årige zimbabwiern, som bland annat vann engelska högstaligan sex gånger med LFC mellan 1981 och 1990, berättade i direktsändning i brittisk tv om hur hans urin påverkat slutresultaten.

– 1992 var jag sponsrad av ett ölföretag som utöver ölen de gav mig skickade med en häxdoktor. Han gick runt stolparna på Anfield och lade en getsvans där och hällde vatten vid dem. Och sade sedan: om ni inte har djungelmannen Bruce Grobbelaar här kommer ni inte att vinna titeln, berättar Bruce Grobbelaar i BT Sport.

Åren gick, några spenderade Grobbelaar utanför Storbritanniens gränser och varken han eller någon vätska från honom fanns i närheten av Anfields stolpar. Fram till säsongen 2013/2014 – Liverpool var närmare titeln än på länge men när lagkapten Steven Gerrard halkade i tredje sista omgången krossades drömmen då.

Gav inte upp

– En kvällsmatch under den säsongen gick jag ner till The Kop och kissade vid de ena stolparna. Men hann inte vid de andra – jag blev utkastad, kunde inte slutföra ritualen och vi blev tvåa i ligan.

Men Grobbelaar gav inte upp och har fortsatt med sitt uppdrag.

– I våras efter förra säsongen spelade jag en välgörenhetsmatch här på Anfield. I omklädningsrummet sade han att jag måste göra mina uppgifter i dag. Jag tog en vattenflaska, hällde ut vattnet och kissade i den. I första halvlek skvätte jag ut lite på Kop-kortsidan och i andra halvlek skvätte jag vid stolparna på Anfield Road-kortsidan.

Om Grobbelaars närvaro vid stolparna blir avgörande låter vi vara osagt, men Liverpool har i alla fall en stor möjlighet att vinna Premier League säsongen 2019/2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.