Nya motgångar för Mainz

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara oavgjort.

Samtidigt som kvalplatsutmanaren närmar sig.

Omstarten fortsätter vara svag för Robin Quaisons Mainz.

– Irriterande, säger Bote Baku.

I borta- och bottenmötet med Union Berlin fick landslagsanfallaren Robin Quaisons Mainz spela i över en halvlek med elva man mot tio. Detta sedan mittfältaren Robert Andrich dragit på sig sitt andra gula kort.

Då stod det 1–1 sedan Bote Baku spräckt nollan för gästerna, och Marcus Ingvartsen kvitterat på frispark.

Men övertaget i antal spelare på planen hjälpte inte, och Mainz lyckades bara totalt få ihop två skott på mål och Quaison blev utbytt i 73:e minuten. Det var snarare närmre att landslagskamraten i motståndarlaget, Sebastian Andersson, ordnade en segrare i matchen. I sista matchminuten fick han till en hård nick mot mål, men utan att målvakten Florian Müller behövde anstränga sig mer än att sträcka upp armen en aning.

Robin Quaison.
Foto: TT
Robin Quaison.

En poäng till godo

1–1 slutade matchen, och eftersom kvalplatsinnehavaren Fortuna Düsseldorf samtidigt besegrade Schalke 04 med 2–1 har nu Mainz bara en poäng till godo på Düsseldorf.

– Det är väldigt irriterande, vi var en man mer men gjorde inget mål till, det känns dåligt. Vi får inte till de avgörande passningarna, det är något vi har saknat de senaste veckorna, säger Mainz målskytt Bate Baku.

Sedan Bundesliga återupptogs har Mainz två oavgjorda resultat och en 0–5-förlust mot Leipzig.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN