Uppdaterad 2021-09-20 | Publicerad 2021-09-19

Lionel Messis start i Paris Saint-Germain har inte blivit vad många hoppades på.

I dagens toppmöte med Lyon blev han utbytt mållös – och visade sin besvikelse mot tränaren Mauricio Pochettino.

Efter bytet vände PSG hemma mot Lyon och är fortsatt utan poängtagg i Ligue 1.

Många Paris Saint-Germain-supportrar hade hoppats på att se sitt hyllade nyförvärv Lionel Messi göra sitt första mål för klubben på hemmaplan. Men icke.

Efter tre matcher i sin nya tröja är han fortfarande mållös.

Argentinaren träffade ribban, blev blåst på en straff och byttes ut – då vände PSG och vann hemmamötet med Lyon.

Diskussioner om straffläggaren

Lyon stod upp bra mot ett hemmalag som ställde upp med sin superkedja bestående av Messi, Kylian Mbappé och Neymar.

Men det var gästerna som tog ledningen efter en mållös första halvlek. Bara tio minuter efter pausvila tryckte Lucas Paqueta in 1–0 bakom Gianluigi Donnarumma efter slarvigt agerande av PSG-försvaret.

Hemmalaget kom dock in i matchen, och Neymar fixade en straff i minut 64. Lionel Messi såg sugen ut, och hängde kvar vid straffpunkten länge innan Neymar satte straffen han själv ordnande.

”Skyddar honom”

Messi byttes ut mållös i minut 76, och såg inte helt nöjd ut när han klappades om av tränare Mauricio Pochettino. Den sistnämnde sträckte ut en hand om Messi efter bytet – en hand spelaren inte tog. Istället såg Messi frågande ut.

En annan argentinare, Mauro Icardi, avgjorde till sist matchen i minut 94. På presskonferensen efteråt försvarade Pochettino sitt beslut av ta av sin storstjärna.

– Jag tog beslut att ta av Messi för att skydda honom från potentiella skador. Vi har viktiga matcher framför oss och vi måste skydda honom, säger han.

– Jag frågade honom (Messi) hur han var och han sa att det var fint, inga problem.

Parisarna har, trots Messis tunga inledning, nu tagit full pott i ligaspelet.