Så sänder vi MFF, AIK och DIF – exklusivt med Aftonbladet Plus

Publicerad 2022-08-11

Se all kvaldramatik med Aftonbladet Plus!
Sportbladet sänder exklusivt cupmatcherna med Djurgården, AIK och Malmö FF på torsdagkvällen.

Här är all fakta inför sändningarna:

Djurgården–Sepsi

Avspark: 19.00
Sändningsstart: 18.50.
Länk:
https://tv.aftonbladet.se/video/345422/kval-till-conference-league-djurgaarden-sepsi
Kommentatorer: Makoto Asahara och Kalle Karlsson
Kommentar Makoto Asahara: 3–1-seger på bortaplan innebär ett ypperligt läge för Djurgården att avancera till ett Europa Conference League-playoff när man tar sig an rumänska Sepsi hemma på Tele2 arena. Ett Tele2 arena som lär bjuda på en kokande atmosfär med över 18 000 matchbiljetter sålda dagen innan match. Djurgården kan dessutom vara belåtna över att skadeläget i truppen alltjämt är skonsamt. Elliot Käck är alltjämt borta. I övrigt så har tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf en nästintill full trupp till sitt förfogande. Men kanske framförallt har de ett fint flow. Trots allt har man hittills vunnit tre av tre matcher under sommarens Europaäventyr.

Shkendija–AIK

Avspark: 20.00
Sändningsstart: Studio från 19.40 med Simon Bank och Per Bohman (gemensam studio AIK och MFF).
Kommentatorer: Mats Lilja och Pär Lagerström.
Länk:
https://tv.aftonbladet.se/video/345438/kval-till-conference-league-shkendija-aik
Kommentar Makoto Asahara: Det såg trubbigt ut. Det var inte en insats som var hundraprocentig. 1–1 i förra veckans hemmamöte mot nordmakedonska Shkendija var inte vad AIK kanske hade hoppats på. Med det sagt så finns alla möjligheter att lösa avancemanget på bortaplan under torsdagen, där det kort och gott är seger som gäller för att ta sig vidare till playoff. Frågan är dock vilka spelare som kommer finnas tillgängliga, med bland annat Nabil Bahoui, Alexander Milosevic och Per Karlsson på skadelistan. Lägg därtill att även Mikael Lustig haft känningar och inte spelat de senaste matcherna. Samtidigt så verkar flera av de spelare som är tillgängliga onekligen ha en god form. Sommarstjärnnyförvärvet John Guidetti, till exempel.

Dudelange–Malmö FF

Avspark: 20.00
Sändningsstart: Studio från 19.40 med Simon Bank och Per Bohman (gemensam studio AIK och MFF).
Kommentator: Jesper Hussfelt.
Länk:
https://tv.aftonbladet.se/video/345439/kval-till-europa-league-diddeleng-malmo-ff
Kommentar Makoto Asahara: Malmö FF kan säkra Europagruppspel under torsdagen, då de är garanterade minst en plats i Europa Conference League ifall de tar sig förbi luxemburgska Dudelange i Europa Leagues tredje kvalrunda. Och förutsättningarna till avancemang känns på förhand goda, efter 3–0-seger på hemmaplan förra veckan. Frågan är ju dock hur MFF påverkats av den tunga allsvenska förlusten mot Sirius i söndags. En förlust där dessutom Jo Inge Berget klev av skadad. Något som innebär att hans medverkan på torsdag är tveksam. Sedan tidigare är Mahame Siby, Oscar Lewicki, Adi Nalic och Peter Gwargis också på skadelistan. Nyförvärvet Emmanuel Lomotey kan registreras för spel först till kommande playoffrunda.

Följ ämnen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.