Kvitterade två gånger om mot Atalanta i Champions League

Uppdaterad 2021-11-04 | Publicerad 2021-11-02

Cristiano Ronaldo.

Ole-Gunnar Solskjaer kan nog tacka Cristiano Ronaldo att han fortfarande har kvar sitt jobb.

Manchester United räddades återigen av portugisen när han kvitterade sent borta mot Atalanta.

Ronaldo har nu gjort fem mål på fyra Champions League-matcher.

– Cristiano Ronaldo för oss är vad Michael Jordan var för Chicago Bulls, säger Solskjaer efteråt.

Ole-Gunnar Solskjaers framtid som tränare i Manchester United varit ifrågasatt på senaste.

I helgen låg Cristiano Ronaldo bakom storvinsten mot Tottenham – och på tisdagen räddade han norrmannens anseende återigen borta mot Atalanta i Champions League.

Hemmalagets Duvan Zapata blev blåst på huvudrollen när Ronaldo kvitterade på stopptid i 2–2-matchen.

– Han har en otrolig vinnarmentalitet, säger Solskjaer.

Fem mål på fyra matcher

Atalanta tog ledningen tidigt – och var det klart bättre laget matchen igenom. Slovenen Josip Ilicic gjorde 1–0 redan efter tolv minuter efter en fin framspelning av Duvan Zapata.

Manchester United saknade Victor Nilsson Lindelöf, och klämde istället in Eric Bailly i Solskjaers nykomponerade fembackslinje.

Fembackslinjen reducerades dock till fyra, efter att Raphael Varane klivit av i slutet på den första halvleken.

– Vi får ingen rytm i passningsspelet och släpper till alldeles för mycket chanser, säger Solskjaer till C More efteråt.

Ronaldo kvitterade matchen på stopptid i den första halvleken – och det skulle inte vara hans sista ”Fergie Time”-mål i matchen.

Blåstes på hjälterollen

Duvan Zapata gav åter Atalanta ledningen strax efter paus. Colombianen var en jätte matchen igenom, och såg länge ut att bli hjälte.

Men då blev Champions League-kungen fram.

På stopptid tog Cristiano Ronaldo vara på en studsande boll och nöp till. Volleyskottet smög in bakom Atalanta-slipsen Juan Musso – och portugisen räddade återigen poäng för United i Champions League-spelet.

– Vi tror på det ändå till slutet, och hade lite tur, säger Ronaldo i C Mores sändning.

Matchen slutade 2–2 – och Uniteds Donny van de Beek hade till och med en chans att slå 3–2 strax därpå.

Ronaldo har nu gjort fem mål på fyra matcher i turneringen, och poängen gör att United nu står på delad ledning i gruppen med Villarreal.

Han har även gjort eller assisterat till 50 procent av Uniteds mål sedan hans återkomst till klubben i somras.