Kaosscener: Person spände fast sig i stolpen

Uppdaterad 2022-03-18 | Publicerad 2022-03-17

Det utspelade sig märkliga scener mellan Everton och Newcastle.

I den andra halvleken sprang en planstormare in och spände fast halsen i en stolpe.

Det var i den 49:e matchminuten i mötet mellan Everton och Newcastle som en åskådare hoppade in från läktaren och spände fast sig i stolpen.

Personen satte fast halsen i stolpen med ett buntband och visade upp en röd t-shirt med texten ”Just stop oil”.

Scenerna skapade stor förvirring hos spelare och personal på arenan som tvingades hämta hjälpmedel för att få loss planstormaren.

– Jag har aldrig sett något liknande. Mycket märkligt, jag vet inte om det är en politisk protest, säger kommentatorn, Niklas Holmgren i Viaplays sändning.

De tog på sig aktionen

Spelet stoppades i flera minuter och till slut krävdes en stor bultsax för att få loss mannen. När de väl fick loss personen så kom ännu en person inspringandes från läktaren. Men den personen kunde avlägsnas snabbt.

Personen som hade spänt fast sig själv kunde efter stor möda bäras bort från planen och spelet kunde återupptas. Bara minuter senare tog aktivistgruppen Just Stop Oil på sig aktionen.

14 minuters tilläggstid

Everton pressade på hårt och var nära att ta ledningen. Men istället för ett ledningsmål så tog Allan Marques ett rött kort i den 83:e matchminuten. Newcastle tog då över och när klockan närmade sig 90 minuter så visade domaren att det skulle läggas till 14 tilläggsminuter.

I den 99:e minuten var det Alexander Iwobi som satte 1–0 för Everton. Det var hans andra mål i Premier League den här säsongen. Det blev även slutresultatet och gav Everton viktiga poäng i bottenstriden.