Publicerad 2020-07-05

Sirius hemmamöte med Örebro bröts.

För att en lång reklamskylt föll ihop.

– Det kändes som om hela stadion rasade, säger Sirius Stefano Vecchia.

Precis efter att Sirius kvitterat till 1–1 mot Örebro via självmål av Albin Granlund lyste mål med stora bokstäver på LED-skärmen längs hela långsidan på Studenternas. Men plötsligt hördes ett smått bullrande ljud, och likt dominobrickor föll hela skärmen ned i gräset.

– Jag förstod inte vad som hände, säger Dplays kommentator Ramin Nouri.

Matchen bröts, Siriustränaren Henrik Rydström skrattade åt händelsen och personal, bland annat hemmalagets naprapat Anton Hagberg, försökte att lyfta upp reklamskylten.

– Distansen till långlinjen blir mindre än tre meter och det är en skaderisk för spelarna. Vi får eftersöka vad det berodde på. Jag har aldrig varit med om det här under mina 25 år, säger Per-Inge Nyberg, matchdelegat till Dplay.

Det tog tio minuter innan spelet kunde återupptas igen.

Skylten fungerade inte sedan och lyste därför med sin frånvaro när Sirius fullbordade vändningen. Karl Larsons inspel snett inåt bakåt hittade japanen Yukiya Sugita som tryckte in 2–1 till hemmalaget.

Som lyckades behålla ledningen i matchens ordinarie 90 minuter samt tolv tilläggstidminuter. 2–1-seger för Sirius där även målvakten Lukas Jonsson blev matchvinnare med sin straffräddning i första halvlek.

Uppsalalaget är nu, om än möjligen tillfälligt, ensam tvåa i allsvenskan.