Med Emil Forsberg på bänken besegrades Atletico Madrid med 2–1.

– Jag ville komma in och påverka matchen, säger matchhjälten Tyler Adams i Sky.

Trots Leipzigtränaren Julian Nagelsmanns lovordande till Emil Forsberg förpassades svensken till bänken i torsdagens CL-kvartsfinal.

Och där blev han kvar.

Därifrån kunde han se sitt lag ta ledningen genom Dani Olmo som nickade in 1–0 drygt fem minuter in i andra halvlek.

Skrev historia

20 minuter senare skulle dock ”Atleti” utjämna. Supertalangen Joao Felix gick omkull och ordnade straffspark – en straffspark som han själv förvaltade.

Men vid likaläge och ett fåtal minuter kvar skulle dock tyskarna få sista ordet. Matchhjälte blev den inbytte amerikanen Tyler Adams, som i den 88:e minuten skickade in 2–1 till Leipzig.

Segern innebär att Leipzig är klart för sin första CL-semifinal i klubbens historia. Där ställs laget mot Paris Saint-Germain i en match som spelas på tisdag.

– Det var välförtjänt, tycker jag. Vi var det bättre laget. Men det var ingen enkel match med tanke på motstånd och omständigheter. Jag är väldigt, väldigt stolt över pojkarna, säger Julian Nagelsmann efter matchen.