Mimmi Larsson låg bakom segern i toppmötet

Publicerad 2020-08-23

MALMÖ. Rosengård vann övertygande toppmötet mot Kopparbergs Göteborg och tog över ledningen i damallsvenskan.

Bakom segern: en fullständigt utomordentlig Mimmi Larsson.

– Jag känner mig fysisk stark och formen är bra, säger Rosengårdspelaren

Mimmi Larsson lämnade Linköping inför den här säsongen. Och hon ser ut att ha siktet inställt på att vinna SM-guld med sin nya klubb.

Det var inget snack om att Rosengård och Mimmi Larsson skulle täta till glappet upp till Kopparbergs Göteborg.

Ett aggressivt, hårt löpande Rosengård som fann ytorna på Kopparbergs kanter skaffade sig ett övertag i första halvlek och punkterade matchen i den andra.

Regissör: Mimmi Larsson. En formstark, välspelande och målfarlig anfallare ville ha och fick mycket uppmärksamhet. Hon skapade chanser själv och öppnade ytor för sina medspelare. Detta trots att hon fick en liten känning i låret redan efter fem minuter.

– Det var ingen fara. Jag kände lite men det gör man väl hela tiden, jag kunde fortfarande gå fullt, säger hon efter matchen.

I den 26:e minuten tog Rosengård ledningen. Detta efter att hon hade fått Kopparbergs försvar att centrera kring henne. Hårt uppvaktat kunde Mimmi Larsson släppa bollen vidare till Alexandra Riley till vänster som behärskat gjorde 1-0.

Stjärnan tvingades kliva av

I den 41:e minuten gjorde Rosengård 2–0. Detta i en kontring Jessica Samuelsson tog tillvara på returen på Mimmi Larssons skott.

Sju minuter in i andra halvlek höll Mimmi Larsson sig framme igen. Hon vann boll högt vid kortlinjen, fick bak den till en rättvänd Anna Anvegård som kunde sätta 3–0.

Mimmi Larsson, som efteråt hyllas av Sportbladets expert Kristoffer Bergström, lämnade planen i den 65:e minuten och fick tryck och linda på baksida lår. Från läktarplats hejade peppade hon ivrigt sitt lag som blev aningen tillbakapressat, men i grunden var Rosengård ett mycket bättre lag den här söndagen.

– Vi vet vad vi kan och jag tycker att vi visade det i dag. Vi måste fortsätta att ha den här nivå, säger Mimmi Larsson.

– Jag är glad för att jag kan vara inblandad, jag är ju forward. Sen om jag gör mål eller inte spelar ingen roll.

Rosengård leder nu serien på målskillnad.

Kopparbergs Göteborg fick dessutom se sin anfallsstjärna Stina Blackstenius kliva av med en känning i baksida lår.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.