Sancho närmar sig United – får Sanchez nummer

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Jadon Sancho är ett steg närmare Manchester United och Premier League-spelare startar kampanj.

Här är dagens fotbollsrubriker från England.

Jadon Sancho med Erling Braut Håland.
Foto: Bernd Thissen / TT NYHETSBYRÅN
Jadon Sancho med Erling Braut Håland.

DAGENS SNACKIS

Turerna kring Jadon Sancho har varit många men när flera engelska tidningar går ut med samma uppgifter under samma dag får man lov att tro något är på väg att hända. Det är Independent samt Daily Mirror som skriver att den förre City-spelaren snart är klar för en återkomst till de brittiska öarna. Klubben som ser ut att vinna dragkampen över Chelsea är Manchester United. Prislappen sägs ligga på nätta 1,2 miljarder kronor för 20-åringen, en summa som Ed Woodward och gänget ska vara beredda att betala.

Dessutom sägs det att storklubben vill rycka tröja nummer sju från utlånade Alexis Sanchez och ge till nyförvärvet. Enligt Evening Standard var United nära att fullborda övergången redan i slutet av förra säsongen men att den uteblivna Champions League-platsen gjorde att Sancho valde att stanna ytterligare ett år i Dortmund.

DAGENS FINA GEST

Under gårdagen gick Premier League-spelare samman och lanserade kampanjen ”#FootballUnited” som ska stötta kampen mot coronaviruset. Aron Wan-Bissaka och Hector Bellerin är två av spelarna som ligger bakom initiativet. Syftet är att samla ihop minst 1,2 miljoner kronor. ”Fotboll kan göra stor skillnad för ett samhälle och våra klubbar är en stor del av mångas liv”, går att läsa i det gemensamma pressmeddelandet.

DAGENS FINA GEST 2

Det är inte bara tränare och spelare som ska ha betalt i Manchester City. Alla de människor som arbetar under matcherna var länge oroade över sina respektive situationer. Nu meddelar klubben att samtliga arbetare kommer få betalt som vanligt resten av säsongen. Det handlar om runt 1000 personer, allt ifrån matchvärdar till biljettansvariga.

Foto: Luca Bruno / TT NYHETSBYRÅN
Pedro lämnar.

DAGENS BESLUT

Pedro bekräftar redan nu att han lämnar Chelsea efter säsongen. Beskedet kommer inte som en överraskning då 32-åringen har tappat sin ordinarie plats i startelvan. ”Jag kommer inte att förlänga mitt kontrakt men just nu är detta inte det viktigaste i världen”, säger han till spanska Cadena Ser.

DAGENS DRABBADE

Den förre Tottenham-anfallaren Clive Allen är nästa att berätta att han har testats positivt för Covid-19. 58-åringen som gjorde 49 mål under säsongen 1986–87 insjuknade tidigare under månaden. ”Jag isolerade mig själv omedelbart”, säger Allen till The Sun. ”Jag är rädd. Normalt sett är jag ganska stark men jag vet hur det kändes. Det är hemskt att tänka på hur det måste kännas för en skörare person att drabbas av detta”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.