MFF sågas efter förlusten: ”Det är undermåligt”

Uppdaterad 2022-10-28 | Publicerad 2022-10-27

MALMÖ. Nollade på nytt i Europa League och fem raka förluster nu.

MFF är ett sjunkande skepp 2022.

– Det är undermåligt, säger Viaplays expert Pontus Kåmark om försvarsspelet vid 0–2-målet mot Union Saint-Gilloise.

De fyra raka förluster de senaste veckorna har inneburit att MFF slagits ut i Europa Leagues gruppspel och spelat bort sig om en europaplats i allsvenskan.

På torsdagen hade man chansen att revanschera sig och försöka inleda en bra avslutning på säsongen när man tog emot Union Saint-Gilloise.

Men MFF börjar likna ett lag slaget i spillror.

PLUS: Allsvenskan inifrån: DIF:s enorma miljonregn – och så mycket betalar AIK

Man kunde inte ens mönstra full bänk på grund av alla skador (och brydde sig inte om att fylla ut den med spelare från P19-laget) utan lämnade tre platser tomma.

Fick en mardrömsstart

Ovanpå det fick man också en mardrömsstart på matchen när mittbacken Matej Chalus, tjecken som gjorde sin första match från start i europaspelet eller allsvenskan sedan den 1 juli (han hade bara haft två inhopp förutom starten i cupmatchen mot Brålanda sedan dess) stod för en misslyckad ”rensning” på ett rätt lamt inspel från kanten. Bollen gick rakt ut till Lazare Amani som spelade den osjälviskt i sidled till Teddy Teuma som placerade in 1–0 till belgarna från 15 meter.

Strax före paus gjorde belgarna 2–0 sedan Amani blivit fri efter taffligt försvarsspel två gånger om från MFF och satte 2–0 säkert.

– Det är undermåligt. Det är för enkelt. Det där håller inte på den här nivån, sa experten och ex-försvararen Pontus Kåmark i Viaplay.

Lewicki skadad igen

Matchen kändes redan där och då punkterad trots att det återstod en halvlek.

Och som om inte det var nog skadade sig Oscar Lewicki i sista minuten före paus. Troligen handlar det om att han slagit upp en tidigare skada i ljumsktrakten. Plötsligt satt han bara ner på innerplan medan spelet pågick.

PLUS: ”De har bäst stämning – men sämsta arenan”

Andra halvlek blev något av ett sömnpiller sedan belgarna slagit av på takten och MFF visserligen spelat upp sig men inte lyckades skapa något större tryck mot målet.

Totalt sett var det närmare 0–3 än 1–2. Union Saint-Gilloises seger innebär att man redan vunnit gruppen och gått vidare till sextondelsfinal.

MFF står därmed på noll poäng efter fem omgångar i gruppen. Nu har man en bortamatch mot Braga kvar samt två allsvenska matcher innan fiaskosäsongen är över.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!