Bosse Andersson ber Ahmedhodzic om ursäkt

”Det var inte för att vara kaxig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Vet Bosse Andersson på riktigt inte vad Malmö FF:s unga storstjärna heter?

Eller är han bara en dryg sportchef för serieledarna?

– Jag ber om ursäkt. Det var inte för att vara kaxig, säger djurgårdsbossen.

Inför tungviktsmötet i går med Malmö pratade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson i en intervju med Expressen om MFF:s storstjärna Anel Ahmedhodzic utan att verka veta hans namn.

– Vi har en härlig dialog och vad heter han backen där som uttalade sig (Anel Ahmedhodzic), han sa ju helt rätt där att Malmö är större än oss och att jag pratar mycket.

Efter att Djurgården hade kört över MFF fortsatte Andersson i samma stil i en segerrusig intervju med bland annat Sportbladet:

– Det är bara att kolla Hjalmar Ekdal. Om det diskuteras summor som det gör på han nummer 15 i Malmö, som jag tappat namnet på...

Vill inte uppfattas som kaxig

Är det verkligen så att ”Super-Bosse” inte vet vad en av allsvenskans största stjärnor, som också utsågs till årets unga spelare på Fotbollsgalan förra säsongen, heter?

Eller är detta bara något slags drygt maktspråk?

– Det är inte drygt. Jag är dålig på just det namnet, säger Andersson och försöker uttala namnet utan att få det helt rätt i slutet när Sportbladet kollar med honom dagen efter.

Bosse Andersson och Anel Ahmedhodzic.
Foto: BILDBYRÅN
Bosse Andersson och Anel Ahmedhodzic.

– Jag ber om ursäkt. Det var inte för att vara kaxig. Jag kan vad de flesta heter i Malmö såklart.

Målvakten?

– Marko Johansson.

Vänsterbacken?

– Det är dansken där. Äh, vad ska du göra av detta nu? Jag kan deras spelare.

”Otrolig kraft och kärlek”

Andersson och de andra djurgårdarna mår såklart bra så här dagen efter uppvisningen i den tänkta seriefinalen.

– Vi känner alla en jävla stolthet över prestationen och laget. Sen är det mycket känslor när man gör en sån här match. Det är många man får kärlek från och det finns de som följt Djurgården i 50 år som hör av sig och säger att detta är det bästa och roligaste de sett. Det är det häftiga med den här typen av klubbar som Djurgården. Det finns en otrolig kraft och kärlek som både spelare och ledare känner.

– Jag känner mig otroligt trygg med den här spelargruppen och det här ledarteamet. Men vi vet också att efter att varit lediga i morgon så väntar en uppladdning för Degerfors borta som är en helt annan typ av match.

Så du dammar inte av Zoran Lukics gamla klassiker från 2003 om att ni ska leda allsvenskan från start till mål?

– Nej, det gör jag absolut inte. Det finns många bra lag och vi kommer säkert förlora matcher i år också. Vi njuter av en bra start men vet också vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher, säger sportchefen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.