Hyllningen: ”Har ett otroligt lag”

Av: Anton Johansson, Michael Wagner, Moa Berander

Publicerad:

LISSABON. Portugal ersätter en av världens bästa med en som värvats för 470 miljoner kronor.

Men hyllar ändå Sverige enormt.

– De har ett otroligt lag, säger Ruben Diaz.

Cristiano Ronaldos positiva covid-19-test förändrade i ett slag förutsättningarna inför Portugal-Sverige på onsdagskvällen på Estadio José Alvalade.

Att Juventusstjärnan svarat för sju av Portugals åtta senaste mål mot Sverige har upprepats många gånger men visar också 35-åringens enorma betydelse.

Så vid gårdagens portugisiska presskonferens inför Nations League-mötet snackade hemmalaget upp motståndet.

– Vi får inte bli lurade av matcherna vi har spelat tidigare mot dem. Det blev enklare eftersom vi lyckades göra det svårt för dem. Men de lyckades också skapa mycket. De har ett otroligt lag, med hög kvalité. Vi får inte glömma att det blir en svår match, vi kan bara vinna om vi spelar vårt bästa, säger Manchester Citys Ruben Diaz. 

Fernando Santos
Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fernando Santos

Har ni frågat Ronaldo om hur ni ska stoppa Kulusevski?

– Vi har inte bett om några råd, vi går in i matchen på samma sätt, på ett kollektivt sätt. Vi är medvetna om att Sverige sticker ut med sitt lagspel. Det är klart de har hög kvalité på individuella spelare men vi fokuserar på hela laget. Vi vet att det är ett starkt lag och vi kommer vara förberedda, säger Diaz.

Ronaldo kommer sannolikt ersättas i Portugals startelva av Diogo Jota, anfallaren som värvades av Liverpool för 470 miljoner kronor.

Portugals Fernando Santos hyllar samtidigt Sveriges dyrgripar.

– Sverige har två fantastiska spelare i Kulusevski och Forsberg. De adderar kreativiteten till laget. Vi måste vara på tårna, säger förbundskapten och fortsätter:

– Sverige är ett fantastiskt lag. Grymt organiserat och som jobbar hårt. Precis som andra nordiska lag vet de hur de ska spela sina spelare, de är organiserade defensivt och har tekniska kvaliteter. 

– Vi pratar ofta om dribblingar när det kommer till tekniska kvaliteter men dessa spelare är fantastiska när det kommer till att passa och ta emot bollen, säger Santos.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.