Liverpool hade lekstuga i Champions League i 5–0-segern mot Atalanta.

Vem som hade roligast av alla?

Portugisen Diogo Jota med tre mål på 54 minuter.

Diogo Jotas succé i Liverpool fortsätter.

Borta mot Atalanta gav han Liverpool ledningen efter 16 minuter och kvarten senare slog han till igen med ett vackert avslut. En lång boll letade sig in i straffområdet varpå Jota skapade sig yta med ett tillslag och sköt bollen i mål.

Rivstart

I andra halvlek rivstartade Liverpool. Mohamed Salah tog bollen från egen planhalva och sköt snyggt in 3–0 i 47:e minuten. Två minuter senare chippade Sadio Mané in fyran.

5–0 kom när Diogo Jota sprang sig fri, tog sig förbi målvakten och rullade in sitt tredje mål för kvällen redan efter 54 minuter.

”Vilken spelare”

Jota fick chansen i anfallet i stället för Roberto Firmino.

– Vilken spelare de har värvat i Liverpool. Just med tanke på konkurrensen så måste Firmino höja sig målmässigt om han ska behålla sin plats, säger Viaplays expert Jonas Olsson.

5–0 efter 54 minuter brukar räcka till seger. Det gjorde det denna gång också.

– Mané och Salah är världsklasspelare. Vi gjorde en fantastisk match tillsammans. Fem mål händer inte så ofta, säger Jota till BT Sports.

Fler mål blev det inte och Liverpool skaffar sig därmed en bekväm ledning i gruppen. Laget har full pott med nio poäng, fem poäng före Atalanta och Ajax.

Ajax vann mot danska Midtjylland, med svenskarna Jens Cajuste och Joel Andersson i laget, med 2–1.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se