Freddy Adu om klubbvalet: ”Jag vet att Österlen drar nytta av mig”

Publicerad:
Foto: Chris McGrath / Getty Images Europe

FOTBOLL

Vad fick egentligen den forne supertalangen Freddy Adu att välja Österlen FF?

Ett erbjudande om rejält med speltid. Och något mer.

– Jag är inte naiv. Jag vet att Österlen drar nytta av mig. Men de är åtminstone öppna med det, säger han i en Blue Wire podcast.

Drömmen om mycket speltid var den övervägande orsaken till att Freddy Adu valde att tacka ja till spel med Österlen FF i division 1, berättar spelaren själv i American Prodigy: Freddy Adu, en Blue Wire-podcast.

– Jag måste få spela fotboll. Jag går inte in i toppserien, vilket ger mig möjligheten att spela och komma tillbaka till matchform, säger han.

”Var väldigt skeptisk”

Kontraktet med Österlen sträcker sig över ett år, med möjlighet till ett års förlängning. Bil och boende ingår, men vad klubben betalar i faktiska summor är hemligt – enligt överenskommelse, uppger Adu.

– Jag var väldigt skeptisk i början. Jag funderade på hur en så liten klubb kunde ge mig ett sådant erbjudande, men allt visade sig vara legitimt, säger han i podcasten.

Foto: AP
Adu hos David Letterman.

Ska inte ge intervjuer

Adu, som vanligtvis håller sig borta från intervjuer, vill inte bli klubbens affischnamn: eller skapa rubriker, säger han. Han vill vara en av grabbarna i laget och inte bli särbehandlad. Men en presskonferens kommer han att medverka i, berättar han.

– Jag är inte naiv. Jag vet att Österlen drar nytta av mig. Men de är åtminstone öppna med det, de försöker inte att dölja att mitt namn ger klubben en skjuts. Så vi är på samma sida, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.