Båda hade elva oavgjorda matcher på 21 omgångar.

Nu möttes Elfsborg och IFK Göteborg.

Gissa hur ... ja, du har rätt.

IFK Göteborg

Både Elfsborg och IFK Göteborg misslyckades med att göra mål, och som i majoriteten av lagens matcher lämnade de planen varken som vinnare eller förlorare. 0–0 på Borås Arena – och tabelltrean Elfsborg tappar poäng på serieledande Malmö FF.

Boråslagets bästa chans till ett segermål hade Per Frick i första halvlek. Målvakten Gianni Anestis passade rakt på honom, men han reparerade misstaget genom att rädda anfallarens friläge.

En match från rekordet

Närmast att bli målskytt för Blåvitt var Tobias Sana, hans hörna räddades av en nickande Frederik Holst på mållinjen.

Lika efter 90 minuter – och såväl Elfsborg som IFK Göteborg har nu tolv oavgjorda resultat den här säsongen. De är nu ett kryss från att tangera det allsvenska rekordet. Dessutom har Elfsborg spelat oavgjort i fem raka allsvenska matcher, om det blir sex tangerar de även det rekordet.

Elfsborg har nu, precis som IFK Norrköping men med sämre målskillnad, åtta poäng upp till tabellettan Malmö FF. För Blåvitt gör poängen att de nu klättrar över kvalplatsen, på samma poäng som nya innehavaren Helsingborg men med bättre målskillnad.