Officiellt: Neto Borges lämnar Hammarby

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Neto Borges, 22, lämnar Hammarby för belgiska Genk.

Övergången är en av de största i klubbens historia.

– En transfer som kommer rätt i tid, säger sportchefen Jesper Jansson.

Under onsdagen presenterades Dennis Widgren som Hammarbys nyförvärv. Nu står det också klart att Neto Borges, som anlände förra vintern, lämnar klubben.

Vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt med belgiska Genk, vilket innebär att han blir lagkamrat med förre Bajen-spelaren Joseph Aidoo.

– Vi hade gärna behållit Neto, men sett till den utveckling han har haft och vad han själv vill med sin karriär i kombination med det erbjudande Genk kommit med så känns det som en transfer som kommer rätt i tid, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

En av de största försäljningarna

Försäljningen är en av de allra största i den allsvenska klubbens historia. Enligt Sportbladets uppgifter handlar det om 20–30 miljoner kronor.

– Den här försäljningen är ett tydligt steg i klubbens utveckling, att vi faktiskt börjar få upp intäkterna för spelartransfers i nivå med de andra stora klubbarna i allsvenskan, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund.

– Vi ligger sedan flera år på en hög nivå när det gäller publik- och sponsorintäkter, och att vi nu även tar kliv när det gäller spelartransferintäkter gör att vi kommer att öka vår konkurrenskraft betydligt sett ur ett långsiktigt perspektiv.

2010 såldes Linus Hallenius till italienska Genoa för en prislapp på 18 miljoner kronor. När Aidoo lämnade för Genk sommaren 2017 spekulerades det om en än högre summa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.