Arsenal vann mot Watford i dyrköpt seger

Två inledande förluster - sedan har segermaskinen tuggat igång.

2–0 mot Watford betyder att Unai Emerys Arsenal har fem raka segrar i ligan.

Arsenal FC

Ja. nye tränaren Unai Emery har verkligen fått fart på sitt Arsenal efter en skakig inledning med två ligaförluster.

I dag kom sjunde raka segern, femte i ligan.

Men det satt hårt mot Watford.

Det började med Alexandre Lacazette såg ut att bli berövad en straff efter fem minuter. Sedan missade samma fransman ett helt rent friläge efter kvarten spelad. Och missarna var inte det enda tunga beskedet för Arsenal under första 45. Precis innan halvtid drog Petr Cech en baksida när han skulle slå en inspark och kallade direkt på byte. In kom tyske nyförvärvet Bernd Leno.

– Det kan bli ganska långvarigt och känslan är att det här är skiftet som gör att Cech inte längre är Arsenals förstaval i målet, säger Erik Niva i Viasat.

Två mål på två minuter

Leno fick att göra direkt och stod för en otroligt räddning på en Troy Deeney-nick. Men på matchens bästa Watford-chans kunde han tacka stolpen när Isaac Success chippade i dess utsida i friläge.

I stället kom islossningen för Arsenal med tio minuter kvar. Först stötte Craig Catchcart in 1–0 i egen bur på ett inlägg från Alex Iwobi och nästa omedelbart därefter förvaltade Mesut Özil ett nytt inspel från vänster till 2–0.

Femte raka segern tar Arsenal upp på femte plats i ligan, fyra poäng från serieledning.

På Etihad vann Manchester City med 2–0 hemma mot Brighton efter mål av Raheem Sterling och Sergio Agüero. Vinsten tar City upp i tillfällig serieledning inför kvällens toppmöte mellan Liverpool och Chelsea.

Tottenham tog också en programenlig bortaseger mot Huddersfield – tack vare en skyttekung som vaknat på allvar. Harry Kane både nickade in 1-0 och satte sedan 2–0 på en tämligen billig straff i första halvlek.