Kulusevski utbytt tidigt i Turinderbyt

Publicerad 2020-12-05

Torino såg ut att gå mot den första segern i Turinderbyt på fem år.

Men Juventus lyckades både kvittera och ta ledningen i slutet av matchen, och segrade med 2–1.

Båda målen kom efter att Dejan Kulusevski blivit utbytt tidigt.

Derbyt mellan Juventus och Torino startade tungt för de svartvitrandiga. Torino gjorde ett ledningsmål efter bara nio minuter och ledningen stod sig i över en timme.

Men Juventus lyckades både kvittera och ta ledningen, och vann med 2–1.

Dejan Kulusevski däremot hade ingen bra kväll. Han hade svårt att skapa något och gjorde flera småmissar, både i det offensiva och defensiva spelet.

I början av andra halvlek orsakade han en frispark precis utanför straffområdet. Han drog på sig ett gult kort men hade turen att Torino inte lyckades förvalta den goda målchansen.

Utbytt i 55:e

Svensken fick kort därefter rejält ont i axeln och vred sig i smärta, efter att ha halkat på mittplan. Trots att Kulusevski kunde fortsätta spela, dröjde det bara fyra minuter innan Andrea Pirlo valde att byta ut honom.

Då kom målet för Juventus nästan direkt, men det dömdes bort då Leonardo Bonucci, som stod framför mål, bedömdes påverka målvakten.

Det var istället två sena nickmål som räddade segern för Juventus, som fick ordentligt grepp om matchen de sista 20 minuterna. Det senare stod Bonucci för och han blev matchhjälte trots det bortdömda målet.