Quaison tackade nej till klubbar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Robin Quaison ryktades bort från klubblaget Mainz men blev kvar.

På en digital presskonferens pratade landslagssvensken om varför han stannade i Tyskland, konkurrensen i landslaget och vad han tycker om den senaste tidens AIK-rubriker.

Efter en stark säsong i Mainz började flyttrykten blossa upp kring Robin Quaison. Bland annat rapporterades franska storklubben Lyon vara intresserade av 27-åringens tjänster.

Men när transferfönstret stängde var han kvar i Mainz.

”Saker kändes inte rätt”

På en digital presskonferens inför Nations League-matchen mot Portugal bekräftar Quaison att han tvingades fatta en del beslut om sin framtid.

– Det var ett par stycken, säger han.

Hur svåra var besluten och vad handlade det om?

– Vad det handlade om vill jag inte säga men de var inte så svåra.

Varför?

– Vissa saker kändes inte rätt. Jag trivs väldigt bra i Mainz och får spela väldigt mycket. Ska jag flytta måste det kännas väldigt bra. Vissa saker gjorde inte det och jag är kvar, säger han.

Quaison i Mainz
Foto: Kai Pfaffenbach / TT NYHETSBYRÅN
Quaison i Mainz

Hård konkurrens

Quaison missade matchen mot Kroatien i söndags med en svullen fot. Han tränade för fullt under måndagen och är spelredo inför Portugal på onsdag.

Men konkurrensen i den svenska offensiven är hård.

I Quaisons frånvaro fick Alexander Isak chansen bredvid Marcus Berg. Samtidigt har Viktor Claesson visat fin form efter comebacken från korsbandsskadan. Mot Kroatien byttes Claesson in och imponerade framåt tillsammans med Berg, Emil Forsberg och Dejan Kulusevski.

– Det har alltid varit tuff konkurrens men det är alltid bra. Jag måste vara bättre, Alex måste vara bättre, alla måste vara bättre och steppa upp en nivå. Men det gör laget bara bättre.

”Tråkigt att läsa sånt om AIK”

Från utsidan har Robin Quaison tagit del av rubrikerna kring AIK den senaste tiden.

Dagens Nyheter avslöjade att en faktura på 800 000 kronor gällande Nabil Bahouis övergång från AIK till Al Ahli SC i Saudiarabien 2015 hade hittats vid en knarkrazzia i Stockholm. DN:s granskning visade att AIK kan ha lämnat uppgifter om ett så kallat brevlådeföretag till Svenska Fotbollförbundet. AIK har efter det meddelat att de kommer att utreda alla större transfers det senaste decenniet.

– Alltid tråkigt att läsa sådana saker. Det är allt jag kan säga. Jag läste den och det är inte kul att läsa sånt om sin klubb. Sen får vi se vart det leder, säger Quaison.

Är du förvånad?

– Ja, såklart.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.