HÄR!

Det brukar att vara heta känslor i ”El Gran Derbi”. Söndagens möte mellan Real Betis och Sevilla var inget undantag.

Efter hela fyra utvisningar slutade derbyt till slut 1–1.

PLUS: Asahara rankar: Så bra är alla VM-klara lag

Det första röda kortet delades ut till Gonzalo Montiel i den 38:e minuten. Sevillaspelaren blev utvisad efter att han kommit in sent i en tackling på Álex Moreno. Knappt fem minuter senare fick Real Betis utdelning.

Fyra utvisningar

Efter flipperspel i straffområdet stötte Jesús Navas in bollen i eget mål, och 1–0 till hemmalaget var ett faktum. Betispublikens jubel blev dock kortvarigt, då Nabil Fekir visades ut precis före halvtidsvilan för en armbåge i ansiktet på motståndarspelare.

Matchens tredje utvisning kom direkt i inledningen av den andra halvleken. Borja Iglesias stämplade en Sevillaspelare, vilket ledde till att domaren tog fram det röda kortet – och helt plötsligt var det spel nio mot tio.

Som om det inte vore nog fick Fernando Fernández, assisterande tränare i Real Betis, rött kort när drygt 20 minuter återstod av matchen.

Fotbolls-VM 2022: Spelschema och tv-tider – alla matcher

Räddade poäng med drömmål

Kvitteringen kom efter en rejäl projektil den i 81:a minuten. Nemanja Gudelj skickade iväg ett hårt avslut från långt håll, som överlistade Claudio Bravo i målet, och upp i nättaket.

Gudelj var sedan några centimetrar från att göra ett nytt drömmål, men hans avslut i slutskedet av matchen prickade ribban. Samme Gudelj fick ett gyllene läge att avgöra i 95:e minuten, men då räddade Bravo.

1–1-målet blev matchens sista, vilket gjorde att derbyt slutade oavgjort. I och med det resultatet är Real Betis tabellfyra, medan Sevilla ligger på 17:e plats.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!