Barny bakom vändning för Varberg

Publicerad 2020-08-23

Junes Barny (v) stor matchhjälte för Varberg.

Han hade inte tillhört en klubb på ett år.

Men i sin första hemmamatch för Varberg såg Junes Barny till att laget bröt sin dystra segerlösa svit.

Åtta raka matcher utan vinst. Men efter vändning hemma mot Örebro lossnade det för Varberg. 2–1-seger där nyförvärvet Junes Barny låg bakom båda segermålen.

I en match där hemmalaget tidigt hamnade i underläge. I den sjätte minuten stod Nordin Gerzic för en utsökt passning till David Seger, som tryckte in 1–0 till Örebro. Hans andra mål för säsongen.

Gästerna utgick sedan från att försvara sin ledning, Varberg tog över och skapade flera vassa chanser. Oscar Jansson stoppade flera med reflexräddningar, och backen Anton Liljenbäck riktade sitt avslut för mycket åt höger och han prickade stolpen.

– Det är för billigt mål vi släpper in i början, så får vi jobba i uppförsbacke. Jag tycker att vi stundtals gör det jättebra, det gäller bara att få in bollen, säger Varbergs mittback Joakim Lindner till Dplay i halvtidsvilan.

Vände via inlägg

I andra halvlek fortsatte Varberg mata inlägg mot Örebros straffområde. Över 36 inlägg i matchen, och det gav till slut utdelning. För Varberg gjorde båda sina mål på inlägg.

Först, med knappt en kvart kvar av matchen, hittade Junes Barny mittbacken Jon Birkfeldt som nickade in kvitteringen. Och mindre än tio minuter senare skulle Barny själv nicka in bollen. Astrit Selmani fann honom, vändningen fullbordad och 2–1 Varberg.

– Det var en jättebra boll från Astrit, jag försökte bara tajma och lyckligtvis gick den in, säger matchvinnaren Junes Barny till Dplay efter sin första hemmamatch för sin nya klubb.

Barny har varit borta från fotbollen i ett år, bland annat på grund av huvudskada. 30-åringen, med förflutet i bland andra IFK Göteborg och Hammarby, har kontrakt säsongen ut med Varberg som nu ligger nia i allsvenskan.

Medan Örebro är elva, och har fyra matcher i rad utan vinst.