Publicerad 2020-08-30

ÖREBRO. Det regnade från himlen.

Och det regnade mål på planen.

Rivalmötet mellan Örebro och IFK Norrköping blev en minst sagt målrik affär där Deniz Hümmet tackade för förtroendet i debuten – med ett hattrick.

– När man får förtroendet är det jätteskönt att kunna ge tillbaka, säger anfallaren efter 4–3-segern.

På ena sidan ett IFK Norrköping med svag form och desperat poängbehov för att hänga kvar i toppstriden.

På andra sidan ett Örebro med svag form och desperat poängbehov för att inte bli inblandat i bottenstriden.

Med andra ord var det ett viktigt allsvenskt rivalmöte som utspelade sig på ett regnigt Behrn arena under söndagseftermiddagen.

En eftermiddag där det inte bara var vatten som regnade ner – utan också mål som regnade in. Specifikt regnade det som mest mål under en tiominutersperiod i den första halvleken.

Fyra mål på tio minuter

Här kommer en summering av den där tiominutersperioden, håll i er:

Minut 29 – Kevin Wright väggspelar sig fram förbi ett passivt Norrköpingsförsvar och spelar in, via Pekingfot, till Örebronyförvärvet Deniz Hümmet. 1–0.

Minut 33 – Poängfarlige mittbacken Rasmus Lauritsen får både nicka och returskjuta, helt fri i Örebrostraffområde. 1–1.

Minut 35 – Sead Haksabanovic spelar fram Christoffer Nyman som med en tjusig förstatouch skapar sig yta, följt av ett lågt avslut med vänsterfoten. 1–2.

Och slutligen minut 39 – Filip Dagerstål passar fel. Örebro får ett gratisläge. Deniz Hümmet får bollen, vänder upp och...

”Kul att få förtroende”

– Det bortre krysset är ju alltid ledigt, så var bara att slå den där, säger ÖSK-debutanten och 2–2-skytten till Dplay efter den målrika förstahalveken.

Anfallaren, som kom på lån från Elfsborg strax innan transferdeadline, kastades direkt in i den svartvita hetluften och fick sin första match för säsongen från start. Och när han mötte den samlade presskåren i den mixade zonen efter matchen så medgav han att det kändes i kroppen.

– Jag gör min först start i allsvenskan sett året i dag. Matchtempot är inte där. Jag blev trött i dag men jag fortsatte kriga. Kramp i båda vaderna. Men jag fortsatte kriga, säger Hümmet.

En match som han i den andra halvleken också skulle avgöra.

Första proffshattricket

Efter att lagen gjort ytterligare ett mål var efter pausen så dröjde det först till den 93:e minuten innan avgörandet skulle falla.

Tänkte du samma sak som med ditt andra mål? Bortre krysset är öppet?

– Haha. Kryssen är alltid lediga. Sen är det svårt att få dem dit. Men jag är rätt bra på att avsluta. När de går in är det en jätteskön känsla, säger Hümmet.

Det där skottet han fick chansen att ta i minut 93 gick också rakt upp i nättaket, otagbart för Isak Pettersson.

4–3 – och tre tunga Örebropoäng, var därmed ett faktum.

– En viktig match att vinna. Jätteskönt att kunna ge tillbaka till fansen, säger Hümmet efter hans första hattrick som proffs.

Vilket också gav en souvenir att ta med sig hem.

– Alla grabbar skrev på matchbollen och det kommer vara ett minne för livet.