Publicerad 2019-08-16

Hertha Berlin skakade om Bayern München på Allianz Arena.

Bortalaget stal en poäng i Bundesliga-premiären.

Matchen slutade 2–2.

Dodi Lukebakio trivs bra på Allianz Arena. När 21-åringen var på arenan i fjol gjorde han tre mål för Fortuna Dusseldorf när klubben skrällde till sig en poäng med ett 3–3-resultat.

Vid Bundesliga-premiären tog Bayern München programenligt ledningen genom skyttekungen Robert Lewandowski. Men efter en dryg halvtimmes spel kom dubbla käftsmällar för hemmalaget.

Vände på tre minuter

Lukebakio kvitterade till 1–1 med ett skott som hittade in i nätmaskorna efter att ha träffat Vedad Ibisevics rygg. Tre minuter senare blev Marko Grujic frispelad. 23-åringen var kylig när han rullade Manuel Neuer och sköt in 2–1.

Strax innan målet hade Grujic nickat ihop med Bayern-försvararen Benjamin Pavard. Efter målet lade sig Grujic ned på gräset och tog sig för huvudet. Serben, som hade firat målet med samma målgest som Cristiano Ronaldo, hade fått en smäll på huvudet. Grujic kunde dock spela vidare.

Kvitterade i andra halvlek

Robert Lewandowski utjämnade till 2–2 från straffpunkten i den 60:e minuten. Efter det jagade Bayern ett segermål.

Den tyska storklubben skapade några målchanser, men Hertha Berlin stod emot bra och grejade en poäng. En skön debut för nye tränaren Ante Covic.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se