Det blev inget SM-guld för Djurgården.

Men man kan i alla fall trösta sig med en europaplats.

1–0 borta mot Häcken räckte för att ta tredjeplatsen.

Med tre matcher kvar av allsvenskan hade Djurgården SM-guldet i egna händer.

Men efter förra helgens förlust mot Varberg försvann guldchansen och i stället var fokus i den sista omgången på att lösa en europaplats.

Seger borta mot BK Häcken och det var klart. Frågan var om man skulle orka ladda om? Svaret blev ja.

Eriksson med drömmål

Djurgården fick en pangstart när Magnus Eriksson efter 13 minuter mycket vackert rullade in 1–0 till Stockholmslaget efter att ha dribblat sig förbi fyra (!) spelare.

Enda hotet mot Djurgården om europaplatsen var Elfsborg som ställdes borta mot nedflyttningsklara Örebro som bjöd upp till hårt motstånd.

Örebro hade 1–0 i paus innan Elfsborg i andra halvlek vände till 2–1. Örebro kom dock tillbaka innan Jeppe Okkels blivit segerskytt med ett snyggt avslut i 64:e minten.

Segern räckte dock inte mer än till fjärdeplatsen för Boråslaget som också kan innebära spel i Europa nästa år beroende på hur det går i Svenska cupen.

För samtidigt lyckades Djurgården trots att Häcken tog över spelet allt mer hålla undan och vinna med 1–0.

En seger som innebär att Djurgården blir trea i årets allsvenska och därmed får spela i Europa nästa år.

– Spelet sitter inte klockrent, men alla är på hugget och det fanns bara en sak och det var att vinna matchen, säger Hjalmar Ekdal till D Play efter matchen.

Selmani fyramålskytt

Några som hoppades på att bli fyra och komma före Elfsborg var Hammarby. De satte i högsta växeln direkt hemma mot Kalmar när Astrit Selmani hade stor show.

Han gjorde fyra mål när Bajen vann en målrik match med 5–3, men segern räckte alltså bara till femteplatsen.