Publicerad 2022-06-27

Sverige har fått en drömstart på U19-EM.

Matilda Vinberg sänkte Tyskland med två mål i premiären.

Mellan den 27 juni till 9 juli avgörs U19-EM för damer i de tjeckiska städerna Opava, Ostrava, Frýdek-Místek, och Karvina.

I dag spelade Sverige sin premiär mot Tyskland där och man fick en drömstart på mästerskapet när man vann med 2–0.

Matchhjälte blev Hammarbys Matilda Vinberg som gjorde bägge målen. Det första kom efter 29 minuter när hon kunde nickskarva in 1–0.

Bara åtta minuter senare utökade hon när Evelina Duljan sprang sig loss och frispelade Vinberg som tog emot bollen, fintade bort en tyska och placerade mycket säkert in 2–0.

I början av den andra halvleken fick Tyskland straff. Men då gick Sveriges målvakt Serina Backmark åt rätt håll och räddade skottet.

Några fler mål blev det inte och Sverige vann med 2–0. Sverige spelar sin nästa match på torsdag när man ställs mot England. Den 3 juli möter man Norge i ett nordiskt derby.

Sverige vann mot Tyskland i premiären av U19-EM.