0–5 och rött kort.

Uppförsbacken är enorm för Elfsborg efter det första mötet med Feyenoord i ECL-kvalet.

IF Elfsborg

Den nederländska storklubben lekte hem det första playoff-mötet där en gruppspelsplats i Europa Conference League ligger i potten.

Det dröjde 25 minuter innan anfallaren Luis Sinisterra spräckte målvakten Tim Rönnings nolla hemma på De Kuip – sedan rasade allt för Elfsborg.

Gjorde hattrick

Tolv minuter senare stod det 3–0 och när slutvisslan ljöd hade Sinisterra gjort hattrick. De gulklädda spelarna lämnade planen med sänkta huvuden och på resultattavlan stod det hela 5–0.

Elfsborg får dessutom klara sig utan Fredrik Holst i returen. Den danske innermittfältaren drog på sig sitt andra gula kort efter att ha stämplat Sinisterra bakifrån med en halvtimme kvar.

Han missar också returen

Finns det ändå något som talar för Elfsborg i Borås nästa torsdag?

Ja, Feyenoords målvakt Justin Biljow missar också returmötet. Han fick nämligen rött kort i slutet av matchen efter att stoppat en frispelad Marokhy Ndione utanför straffområdet.