Nära bragdpoäng – sänktes av självmål

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2016-12-02

Brutalt slut för Newcastle efter heroisk insats

Newcastles orkade inte stå emot trots två räddade straffar med två man utvisade.

Efter 2–1-förlusten var managern Rafael Bentitez rasande på Nottinghams lagkapten Henri Lansbury.

– Hoppas han är stolt över sig själv, säger spanjoren.

Newcastle åkte förra säsongen ur Premier League men ser ut att snart vara tillbaka i den engelska fotbollens finrum.

Men på fredagkvällen åkte "The Magpies" på en rejäl plump i bortamötet med Nottingham.

Uppförsbacken började efter 33 minuter när Jonjo Shelvey efter en ful efterslängning på hemmalagets Henri Lansbury fick rött kort och orsakade en straff för hemmalaget.

Fram klev Nicklas Bendtner men dansken fick se sitt avslut från elva meter räddas av målvakten Karl Darlow.

Stor dramatik

I stället chockade Newcastle hemmapubliken när Matt Ritchie fick bollen i straffområdet och pangade in 0–1 strax innan halvtid.

Men dramat var långt ifrån över i den första halvleken. För bara med sekunder kvar till vilan pekade domaren på straffpunkten ånyo och drog återigen upp det röda kortet efter att vänsterbacken Paul Dummet gjort sig skyldig till en målchansutvisning efter att ha fällt just Henri Lansbury.

– Jag var överraskad över hur deras nummer 10 (Lansbury) uppträdde två gånger om i straffområdet, säger Rafael Bentiez till Sky Sports och utvecklar:

– Jag ska inte försvara Jonjo (Shelvey) för han sparkade till honom. Men dessförinnan fick han en spark av nummer 10. Han spelade över och ibland går domarna på det.

Den andra straffsituationen kommenterade Benitez enligt följande:

– Det var väldigt tydligt att han (Lansbury) väntade in honom. Förhoppningsvis kan hans beteende analyseras i efterhand.

Kaptenen tog själv hand om elvameterssparken men inte heller han lyckades överlista Darlow som räddade även den andra straffen.

Men målvakten fick inte bli hjälte den här kvällen.

Kan tappa serieledning

Nicklas Bendtner tog revansch på sig själv och forcerade in kvitteringen från nära håll i en stökig situation i den 52:a minuten.

Och med bara fem minuter kvar kom 2–1. Detta när mittbacken Jamaal Lascelles olyckligt styrde in Nottinghams hörna i egen bur bakom Karl Darlow.

– Allt gick emot oss. Det finns mycket vi kan klaga på i den här matchen, säger Benitez.

I och med den snöpliga förlusten riskerar Newcastle nu att tappa serieledningen till Brighton som är två poäng bakom med en match mindre spelad.

Då krävs seger i lördagens bortamatch mot Cardiff.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se