Tillbaka i PSG-tröjan och ny seger för den franska storklubben.

Då hyllas Zlatan Ibrahimovic i fransk press.

”Det fanns gott om anledningar att vara nöjd”, skriver Maxifoot.

Malmö FF
Veckans lag i Frankrike, enligt l'Equipe

Zlatan Ibrahimovic var äntligen tillbaka på fotbollsplanen efter knäskadan när Paris Saint-Germain gästade AS Monaco. Svensken blev mållös i matchen men assisterade till ett av målen innan han klev ut i ledning 2–0. PSG vann till slut matchen 3-0 efter att hans ersättare Ezequiel Lavezzi satt spiken i kistan.

Den franska storklubben toppar nu Ligue 1 efter fyra spelade omgångar, tre poäng framför tvåorna Reims och Rennes. Den franska pressen gillar vad de såg av PSG – och Zlatan i går.

Svensken får idel höga betyg i de franska tidningarna.

Placeras i veckans lag

”Han sken inte i sin återkomst, men det fanns gott om anledningar att vara nöjd. Trots ett par dåliga beslut och en bedrövlig lobb stack han ut med ett skott i den 6:e minuten och en nick på mål. Han assisterar Cavani till ett mål och visar glimtar av hög klass”, skriver Foot Mercato och ger Zlatan en sjua i betyg på den tiogradiga skalan.

L’Equipe utser svensken till matchens bäste spelare mot Monaco och placerar även honom i ”veckans lag” för ligaomgången.

”Satt i en ny roll men hade ändå flera bra rörelser, även om han inte fick göra sitt första mål för säsongen. Han var som hetast innan halvtid och därefter lite trubbig", skriver l’Equipe och ger Zlatan en sjua i betyg.

Malmö om två veckor

Huvudstadstidningen Le Parisien är också inne på att Zlatan blandade och gav, med 6,5 i betyg som slutsats:

"Han var i centrum för PSG utan att vara överdrivet inspirerad. Hans passning till Cavanis andra mål penetrerar försvaret. Ersattes av Lavezzi i den 76:e minuten som gjorde ett vackert mål”‚ skriver Le Parisien.

Maxifoot väljer en sjua i betyg med motiveringen:

"Svenskens återkomst gjorde PSG mycket gott. Han var mycket inflytelserik i anfallsspelet och var inblandad i lagets två första mål”.

Härnäst för PSG väntar hemmamatch mot Bordeaux fredag den 11 september innan Malmö FF tas emot i Champions League.