Fotboll

Uppgifter: Martin Braithwaite är rikast i Barcelona

Uppges ha tjänat miljarder på sina affärer

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Lionel Messi tillhör för tillfället inte Barcelona.

Då är det i stället Martin Braithwaite som är mest förmögen i laget.

Enligt spansk press är dansken god för över två miljarder kronor.

Forbes listar årligen världens rikaste idrottare. Detta år är det MMA-fajtern Conor McGregor som toppar listan. Enligt tidskriften drog irländaren in över en och halv miljard under det senaste året.

Tvåa på listan är Lionel Messi, som tjänat 1,1 miljarder svenska kronor under samma period. Av detta tjänade han 840 miljoner kronor på sin fotboll.

Men nu är Messi kontraktslös. När Messi försökte lämna Barcelona förra sommaren uppgavs den danske landslagsanfallaren Martin Braithwaite ha hört sig för om att ta över argentinarens tröjnummer.

När Messi nu ”lämnat” på allvar dansar Braithwaite ännu en gång på bordet. Enligt spansk press är han nu den rikaste spelaren i Barcelona.

Mundo Deportivo uppger att Forbes uppskattat anfallarens förmögenhet till närmare 2,2 miljarder svenska kronor. Med detta överskuggar han samtliga lagkamrater. Däribland Gerard Pique, som har flera lyckade företagsengagemang.

Gick in med åtta miljoner svenska kronor

Anledningen till Braithwaites uppskattade miljarder är inte främst fotbollslönen. Dansken har ett företag med sin farbror som bland annat arbetar med fastigheter. Dessutom äger han en restaurang och ett klädmärke med sin fru.

Forbes skriver, enligt Mundo Deportivo, att Braithwaite gått in med åtta miljoner svenska kronor och sedan kunnat se dessa växa ordentligt.

Braithwaite själv säger i en video på Twitter att han sett skriverierna – men att de är överdrivna.

– Miljarder... jag har sett en massa rykten gå runt men dessa ska man inte ta för seriöst. I bland blir folk förvirrade när det kommer till siffror, säger dansken.

Han medger att affärerna går bra, men poängterar att pengarna ligger i företag som inte endast är skrivna på honom.

– Jag vill hamna på Forbes-listan någon dag. Jag har fortfarande en lång väg att gå, men jag hoppas kunna komma upp någon gång. Vi gör rätt saker och tar steg i rätt riktning, säger han vidare.

Braithwaite anslöt till Barcelona som en budgetlösning 2020, och var en del av det danska landslag som nådde EM-semifinal.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så har Barcelona råd med jätteköp – mitt under krisen

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

FC Barcelona

Forbes

Lionel Messi