Hjälten: Vi kan vinna Champions League

Uppdaterad 2016-11-17 | Publicerad 2016-11-16

MALMÖ. FC Rosengård avgjorde snabbt i åttondelsreturen i Champions League mot SK Slavia Prag. Efter 19 minuter ledde Rosengård med 3–0 och totalt med 6–1.

– Vi kan vinna Champions League, säger tvåmålsskytten Gaëlle Enganamouit.

Inköpt som tänkt skyttekung men en knäskada har fördärvat hela säsongen fram till nu för anfallsstjärnan.

– Det har varit ett tufft år för mig men nu är knät helt bra igen tack vare träning och mediciner.

”Annan dimension”

Tränaren Jack Majgaard har självklart saknat Gaëlle på topp under säsongen.

– Med henne däruppe på topp tillförs vårt spel en helt annan dimension.

Gaëlle Enganamouit skarvnickade till Ella Masar som klippte in 1–0 i tredje minuten med ett hårt skott över Prags målvakt Barbara Votikova. Sen bjöd Enganamouit på en egen show med ett stenhårt avslut till 2–0 följt av en kall dribbling i friläge med Prags målvakt och rullande av bollen i tomt mål. Två mål på två minuter.

Resten av matchen blev ganska ointressant eftersom det unga Praglaget inte hade en chans att göra de fem mål som skulle behövas för att gå vidare.