Lazio hade ledningen fram till den 74:e minuten.

Men Juventus vände och vann.

Cristiano Ronaldo klev fram och frälste från straffpunkten.

Juventus har varit en mardrömsmotståndare för Lazio.

På 27 serie A-matcher hade huvudstadsklubben förlorat tjugo, spelat sex oavgjorda och bara vunnit en.

– Vi kan inte vinna mot andra topplag, vi måste försöka förstå vad det beror på, sa Lazio-målvakten Thomas Strakosha tidigare i veckan till Lazio Style Channel.

Självmål av Can

I söndagens stormöte – som Sportbladet livesände i samarbete med Strive – var man på väg att bryta mardrömssviten.

Lazio tog nämligen ledningen i den 59:e minuten då ”Juves” Emre Can råkade styra in bollen i eget nät.

Men ”den gamla damen” vände och vann.

Ronaldo hjälte

I den 74:e minuten kvitterade João Cancelo till 1-1 – och i den 88:e minuten ordnade han en straff efter att ha gått omkull i straffområdet i en duell med Senad Lulić.

Vem som tog hand om straffen? Cristiano Ronaldo så klart.

Portugisen satte sitt 15:e mål för säsongen fram till 2-1, vilket blev slutresultatet.

Juventus leder nu ligan med elva poäng före tvåan Napoli.