Gjorde självmål och mål i första starten på fem månader

Uppdaterad 2021-10-24 | Publicerad 2021-10-23

Zlatan Ibrahimovic har inte startat en Serie A-match sedan 9 maj.

När han efter fem månader var tillbaka slog svensken till – men i fel bur.

I minut 49 skarvade in en hörna i eget mål – men revanscherade sig i slutet och satte snyggt slutresultatet 4–2.

Zlatan Ibrahimovic gjorde på lördagskvällen sin första start på nästan fem månader. Borta mot Bologna fanns han med från start – och blev som vanligt huvudperson.

Redan efter en kvart tog man ledningen genom Rafael Leao efter att Ibrahimovic slagit en fin djupledspassning till portugisen.

Bologna, med Mattias Svanberg från start, fick det ännu tuffare när mittbacken Adama Soumaoro visades ut efter 20 minuter.

Lagkaptenen David Calabria ökade på till 2–0 strax innan halvtid. Efter paus klev Ibrahimovic in i handlingarna – men på fel sätt.

Zlatan efter 4–2-målet mot Bologna.

Milan tappade – trots två man mer

I minut 49 fick Bologna en hörna. Nicolas Dominguez slog in bollen hårt och flackt, varpå Ibrahimovic styrde in bollen i eget mål.

Det var Zlatans första självmål sedan han blev syndabock i en hemmamatch mot Chievo Verona 16 oktober 2010, även då i Milan-tröjan.

Bara tre minuter senare hade ett decimerat Bologna hämtat upp underläget, då Musa Barrow gjorde ett vackert kvitteringsmål.

– Vi behöver lära oss mycket av de första minuterna i andra halvlek, säger Milan-tränaren Stefano Pioli efter matchen.

Men Bologna ville verkligen inte göra det lätt för sig. Efter en timme drog man på sig ännu ett rött kort, då lagkaptenen Roberto Soriano delade ut en ful stämpling och visades ut.

Vann efter slutforcering

Ett tappert kämpande Bologna stod emot väl, men Milan skulle till slut få med sig alla tre poäng.

Ismael Bennacer gjorde 3–2 i minut 84, innan det var Ibrahimovics tur att revanschera sig.

På stopptid fick svensken bollen strax utanför straffområdet, och placerade snyggt in slutresultatet 4–2 bakom en chanslös Lukasz Skorupski.

– Vi gjorde misstaget att tro att matchen var över efter 2–0.

Poängen gör att Milan går upp i temporär serieledning. I morgon har Napoli chansen att gå förbi vid vinst mot Roma.