Storkross av Liverpool i Ranieris comeback

Publicerad 2021-10-16

Sadio Mané är numera medlem i en exklusiv målklubb.

När hans Liverpool krossade Watford med 5–0 på lördagen gjorde han sitt hundrade Premier League-mål.

Robert Firmino stod för ett hattrick och en assist i storvinsten.

– Bobby gjorde ett otroligt jobb idag, säger Mohamed Salah till BT Sports efteråt.

Liverpool FC

Liverpool gick in i oktobers landslagsuppehåll med ett tungt poängtapp mot toppkonkurrenten Manchester City.

Men när Premier League-fotbollen var tillbaka på lördagen slog man tillbaka med full kraft – och krossade Watford på bortaplan med 5–0.

Sadio Manés 1–0-mål gjorde honom till den tredje afrikanska spelaren genom tiderna att göra 100 Premier League-mål, och ansluter till Mohamed Salah Didier Drogba i den exklusiva klubben.

– Sadio gjorde ett fint mål i dag, säger Salah.

Comeback för Ranieri

Claudio Ranieri presenterades innan uppehållet som ny Watford-tränare, och gjorde sin comeback mot Liverpool. Italienaren, som snodde ligatiteln med Leicester från Liverpool 2016, fick ett varmt välkomnande av Jurgen Klopp innan matchen.

Men när domaren hade blåst i pipan var Klopp och hans manskap inte lika artiga.

Redan efter åtta minuter hade Mané forcerat in ledningsmålet, och Roberto Firmino dubblade ledningen en halvtimme senare.

Svenske Ken Sema började på bänken för Watford, som inte hade mycket att sätta emot.

”Vem är bättre än honom just nu?”

I andra halvlek kom dödsstöten, när Firmino och Salah gjorde varsin balja – varav det andra var en rejäl läckerbit.

Efter matchen hyllade Klopp sin egyptiska guldklimp.

– Vem är bättre än honom? Vi behöver inte prata om vad Ronaldo och Messi har gjort för världsfotbollen och deras dominans. Men just nu är han bäst, säger tysken.

Brassen Firmino stängde målskyttet på stopptid med sitt tredje för dagen.