Drömminuter säkrade segern – MFF slog succélaget

Uppdaterad 2022-05-08 | Publicerad 2022-05-07

MALMÖ/STOCKHOLM. Malik Abubakari och Veljko Birmancevic har båda haft en tung start på den allsvenska säsongen.

Men mot Mjällby frälste de sitt MFF.

– Jag gör bara otroliga mål, ler Birmancevic.

Ribban hindrade Sebastian Nanasi från att sätta 1–0 till Malmö FF men när målskyttet lossnade så lossnade det ordentligt.

I den 36:e minuten hittade Malik Abubakari rätt på en hörna och hans nick hittade nätet efter att ha studsat ner i marken.

Bara två minuter senare utökade Veljko Birmancevic. Serben missade den senaste matchen mot Hammarby men visade briljans när han kom fri och skruvade in 2–0 med utsidan av sin vänsterfot i hög fart.

– Jag hann tänka vänster eller höger, vänster eller höger och så blev det vänster, säger den annars högerfotade Birmancevic, som också slog hörnan till 1–0.

Lossnade efter tung start

Både Birmancevic och Abubakari har annars haft en tung inledning på allsvenskan. Abubakari hade knappt fått spela alls innan han startade mot Hammarby senast. I den matchen övertygade han inte.

Birmancevic öste in mål i cupen före den allsvenska starten och gjorde mål mot Elfsborg i den andra omgången men har sedan haft det tungt. Han kritiserades av Milos Milojevic, petades mot IFK Göteborg och missade sedan Hammarby efter en lättare hjärnskakning.

Men målet i kväll mot Mjällby verkar ha gett serben självförtroende.

– Det var ett otroligt mål. Jag gör bara otroliga mål, ler han.

MFF ny tvåa i allsvenskan

MFF saknade inte möjligheter att utöka sin ledning i den andra halvleken men slutresultatet skrevs till 2–0.

– Det känns stabilt. Jag tycker vi gör en bra match över 90 minuter. Det finns alltid saker att skruva på men det känns som att det var en stabil 2–0-seger, säger Oscar Lewicki.

Resultatet gör att MFF lägger beslag på andraplatsen bakom Hammarby. Mjällby halkar ner till fjärde plats.

Ett smolk i Malmös segerbägare var att Oscar Lewicki utgick skadad i första halvlek. Därefter ersattes också målvakten Johan Dahlin av Ismael Diawara i paus.