Kevin de Bruyne gjorde matchens enda mål i Citys seger.

Atlético Madrid var på väg att nolla Manchester City i det första kvartsfinalmötet.

Då agerade Pep Guardiola med ett trippelbyte.

80 sekunder senare spelade Phil Foden fram Kevin De Bruyne till 1–0.

Diego Simeone och hans Atleti gjorde det de brukar göra mot andra storlag i Champions League.

De krympte ytor, försvarade sig äckligt disciplinerat och fick sina motståndare frustrerade.

Trots stort spelmässigt övertag dröjde det till långt in i den andra halvleken innan Man City hade sitt första avslut på mål, och när klockan tickade upp mot 70 minuters spel stod det fortfarande 0–0 på tavlen.

Då agerade Pep Guardiola.

Foden bakom avgörandet

Han plockade av Raheem Sterling, Ilkay Gündogan och Riyad Mahrez och satte in Gabriel Jesus, Jack Grealish och Phil Foden.

80 sekunder senare visade den sistnämnde sin klass.

Med en läcker framspelning serverade han stekhete Kevin De Bruyne som placerade in 1–0, vilket också blev slutresultatet.

– Phil hittade mig perfekt. Jag behövde vara behärskad i avslutet och lyckligtvis klarade jag av det, säger De Bruyne efteråt.

– Det var en väldigt tuff match. De är extremt skickliga på att försvara. Med tanke på det tycker jag vi gjorde en bra insats, fortsätter han.

Skakade inte hand

Efter slutsignal sprang Atletis tränare Diego Simeone raka vägen in i spelartunneln utan att skaka hand med Pep Guardiola.

När Simeone gjorde samma sak mot Jürgen Klopp i fjol blev det en stor snackis.

Simeone förklarade då att han aldrig skakar hand med motståndartränare eftersom han ”inte gillar det”.