Svenska förvåningen över norska maskningen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Det norska maskandet störde det svenska spelet.

Men efteråt 1–1 var spelarna förvånade över taktiken.

– Känslan är väl att de var tvungna att vinna för, säger Mikael Lustig.

Sverige fick bara 1-1 i EM-kvalet mot Norge på Friends Arena. De svenska spelarna hade svårt att få igång spelet och de många spelavbrotten hjälpte inte. 

– Det kändes att det var en sådan match där man ville dra med sig lite taktiska frispark och domarna gick väl på det lite ibland och ibland. När de leder blir de lite taktiskt och vill få tiden att gå. Men vi gjorde det bra i andra halvlek och satte press på dem och gjorde det där målet som blev så viktigt, säger målskytten Emil Forsberg.

Mikael Lustig

– Norge vill ta sin tid vid inkast och frisparkar och flytta upp. Känslan var att man aldrig kom in i matchen och det var väl deras plan. Det var jättefrustrerande.

”Trodde de skulle skapa mer”

Högerbacken har dock svårt att förstå taktiken. 

– Känslan är väl att de var tvungna att vinna för nu måste de hoppas på andra resultat. Vi hade känslan att de vid lika skulle gå upp mer och skapa mer lägen. Men de höll sin matchplan i 90 minuter. 

Du är förvånad över att de inte gick för det? 

– Ja, nu behöver de någon poäng mot Spanien och vinna mot Rumänien borta så lite förvånad är jag. Men som matchen såg ut är de kanske nöjda, de fick sina inkast och hörnor och frisparkar.

Trots två tappade poäng har Sverige fortfarande ett bra läge att nå EM.

– Vi är i pole positionen. Rumänien blir en nyckelmatch, men vi har Malta och Spanien nästa. Malta borta hoppas jag tre poäng och så hoppas jag att vi kan skrälla hemma mot Spanien, säger Lustig.

Tabellen

Spanien+1418
Sverige+511
Rumänien+610
Norge+39
Malta-113
Färöarna-170
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.