Manchester Uniteds CL-succé fortsätter.

Mot RB Leipzig blev Marcus Rashford stor hjälte med ett hattrick.

– Han och Bruno Fernandes var fantastiska i kväll, säger Victor Lindelöf i Viasat.

”Svenskmötet” mellan Victor Lindelöfs Manchester United och Emil Forsbergs RB Leipzig fick ingen blågul huvudrollsinnehavare. För precis som senast i CL-sammanhang var det Marcus Rashford som stal rubrikerna.

22-åringen – som frälste United med ett sent segermål mot PSG i den första gruppspelsmatchen – klev ånyo fram som hjälte, den här gången med tre (!) fullträffar.

Nära offside

Rashford inledde matchen på bänken, men byttes in i den 63:e minuten.

I den 74:e minuten undvek han offside med minsta möjliga marginal och förvaltade Brunos Fernandes fina framspelning på bästa sätt. Det målet betydde 2–0 (Mason Greenwood hade dessförinnan gett United ledningen i mitten av den första halvleken).

Fyra minuter senare ökade han på till 3–0.

– Tränaren ville att jag skulle komma in och skruva upp tempot. För oss innebär det att spela offensivt. Vi såg farliga ut hela tiden, det kändes som att vi skapade farligheter i varje anfall, säger Rashford.

När United i den 86:e minuten fick straff trodde nog de flesta att han skulle få chansen att fullborda sitt hattrick.

Men icke.

”Solskjaers order”

United, vars ordinarie straffskytt Bruno Fernandes fanns kvar på planen, lät i stället Anthony Martial (noll mål den här säsongen) lägga straffen.

Enligt Manchester Evening News utsände reporter Samuel Luckhurst var det på tränaren Ole Gunnar Solskjaers order.

”Solskjaer skrek att Martial skulle ta den. Han ville få igång honom”, skriver Luckhurst på Twitter.

Men hattricket kom.

I den andra tilläggsminuten tackade Martial för förtroendet genom att spela fram Rashford till dennes tredje mål för kvällen, som alltså betydde hela 5–0 (slutresultatet) till Manchester United.

– Man kan inte begära mycket mer än så här, säger Rashford efteråt.

Lindelöf hyllas och hyllar

Victor Lindelöf och Emil Forsberg spelade alla 90 minuter plus tillägg för sina respektive lag. Den förstnämnde fick fina omdömen för sin insats.

”Hans fantastiska form fortsätter. Nästintill felfri mot ännu en svår motståndare”, skriver Manchester Evening News, som ger den svenske mittbacken åtta av tio i betyg.

– Vi har fått med oss ett par bra resultat på senare tid och hittat en bra rytm. Att vinna med 5–0 ger oss extra självförtroende, säger Lindelöf själv.

Han hyllar laginsatsen i stort, men också Rashfords och Fernandes individuella prestationer.

– De var fantastiska i kväll. Jag är glad för ”Rashy’s” skull, säger svensken.

Emil Forsberg var förstås inte lika nöjd.

– Det är svårt att hitta ord efter att ha förlorat med 5–0..., säger han enligt sin klubbs Twitterkonto.

United toppar grupp H på sex poäng efter två spelade matcher, PSG ligger tvåa på tre poäng.