Zlatan jublar efter 1–0-målet mot Roma.

Två nya mål.

Och sex på tre matcher.

39-årige Zlatan Ibrahimovic är i sitt livs målform.

Zlatan Ibrahimovic är glödhet. I en kaosartad match mot Roma, som slutade 3–3, blev svensken tvåmålsskytt. Och är nu i ensam skytteligaledning.

– Jag förväntar mig alltid det bästa från mina spelare, och Zlatan är en mästare. Hans fysik chockar mig. Men ibland måste han få vila också, säger Milans tränare Stefano Pioli.

– ”Ibra” är ett föredöme för oss alla. Jag är nöjd med hur laget spelade och jag är glad att han gjorde mål. Men jag är besviken att vi inte vann, säger lagkamraten Rafael Leão.

För att göra det första behövde han endast en minut och 46 sekunder. Rafael Leãos inspel hittade svensken som sträckte på benet och petade bollen förbi målvakten Antonio Mirante, och lät den studsa in. Ibrahimovics snabbaste mål i AC Milan-tröjan.

Huvudstadslaget kvitterade en första gång före halvtidsvilan, Edin Dzeko på hörna när målvakten Ciprian Tatarusanu missade utboxningen.

Sedan fick Milan en drömstart även i andra halvlek. En minut och 41 sekunder efter att domaren blåst igång gav Anton Saelemaekers de rödsvartrandiga 2–1. Återigen var det Leão som assisterade till målet.

Zlatan har nu gjort sex mål på tre Serie A-matcher.

Dramatiskt slut

Men Roma kvitterade på nytt. Gästerna tilldömdes en straff som Milan protesterade vilt mot. Missnöjet var till ingen nytta och Jordan Veretout ordnade 2–2 från elvameterspunkten.

Och efter det fick Milan en tveksamt dömd straff. Hakan Çalhanoğlu föll lätt, men domaren stod fast vid sitt beslut. Ibrahimovic tog den, och lade in straffen till höger om Mirante som slängde sig till vänster.

– Alla har dagar när vi gör misstag. Han gjorde misstag åt båda håll, säger Romas tränare Paoulo Fonseca.

3–2 där, men dramatiken fortsatte och Roma skulle komma ikapp en tredje gång i matchen. På en hörna i 84:e minuten skarvade Ibrahimovic rakt till Romaspelaren Marash Kumbulla som kunde trycka in 3–3.

– Jag är nöjd med prestationen, vi övertygar ytterligare. Men det finns ingen anledning för spelarna att dölja att de var missnöjda med resultatet, säger Milans tränare Stefano Pioli.

Oavgjort på San Siro, första poängtappet för säsongen för Milan som hade inlett Serie A-säsongen med fyra raka segrar. Och de leder ligan, två poäng före Napoli och Sassuolo.