Norrköping vann genrepet efter drömstart

Samuel Adegbenro avslutade försäsongen med ännu ett mål.

Norrköping vann genrepet mot AFC Eskilstuna med 2–0.

Samuel Adegbenro gav Norrköping en drömstart med ett tidigt mål.

– Vi tar med oss vinsten och den hållna nollan, säger Henrik Castegren till Discovery+.

Det tog bara drygt en minut innan Samuel Adegbenro dribblade sig igenom AFC Eskilstunas försvar och placerade in 1–0 för Norrköping.

Efter drömstarten hade nyförvärvet från norska Rosenborg bud på mer men missade avslutet i straffområdet. Istället utökade Norrköping ledningen i den 38:e minuten när Carl Björk nickade in Jonathan Levis inlägg.

AFC Eskilstuna jagade förgäves

I början av andra halvlek tryckte AFC Eskilstuna på för en reducering men Norrköpings Oscar Jansson höll tätt bakåt.

Ashley Coffey försökte från nära håll men Theo Rask slängde sig och blockerade skottet.

Med en kvart kvar att spela gjorde Norrköping sju byten och AFC Eskilstuna tre stycken. Men avslutningen på matchen blev avslagen och Norrköping vann med 2–0.

– Det var en okej match. Defensivt var det stabilt men vi kunde varit vassare offensivt och skapat fler lägen. Vi tar med oss vinsten och den hållna nollan, säger Norrköpings Henrik Castegren till Discovery+ efter matchen.