Leeds chockvann mot City – trots en man mindre

Uppdaterad 2021-04-12 | Publicerad 2021-04-10

Totalt övertag för Manchester City och en kvittering med en man mer på banan.

Då stack Stuart Dallas i väg på en kontring på tilläggstiden och satte slutresultatet 2–1 i Leeds chockseger mot Manchester City.

– Vi förtjänade att vinna, men det mest rättvisa hade varit om City hade vunnit, säger Leeds-tränaren Marcelo Bielsa till BT Sports efter matchen.

Spelmässigt var det Manchester City som fulltständigt dominerade den första halvleken hemma mot Leeds, men trots det var det gästerna som genom en kontring tog tillvara på egentligen det första läget man hade i matchen.

Heldér Costa gjorde bort Joao Cancelo, hittade Patrick Bamford som enkelt förpassade bollen vidare till Stuart Dallas. Trotjänaren nöp till direkt och satte ledningsmålet via stolpen i den 42:a minuten.

Glädjen blev dock kortvarig när kaptenen Liam Cooper bara några minuter senare gick in mycket vårdslöst i en duell med Gabriel Jesus. Trots att Cooper träffade bollen först sågs situationen över ytterligare en gång med hjälp av VAR, varpå kortet bytte färg och Cooper visades ut.

I Premier League–studion sågades Coopers satsning av experterna.

– Det är en fegis som gör en sådan tackling, säger Bojan Djordjic i halvtidspausen och får medhåll av kollegan Jonas Olsson.

– En feg tackling, säger den forne mittbacken.

Seger på stopptid

Leeds lyckades hålla stången fram till den 75:e minuten när Bernardo Silva enkelt och elegant hittade Ferran Torres. Spanjoren behöll kylan, satte kvitteringsmålet och hämtade omedelbart bollen för att sätta igång spelet snabbt.

Det hjälpte dock föga för City – på tilläggstid rann målskytten Stuart Dallas iväg på en kontring och satte iskallt 2–1 mellan benen på en chanslös Ederson.

Efter matchen var Marcelo Bielsa tudelad kring segern.

– Vi förtjänade att vinna, men det mest rättvisa hade varit om City hade vunnit. Det är väldigt svårt men det är vad jag tycker. Vi svarade för en stor, stor insats men det är sant att City dominerade matchen, säger Leedstränaren till BT Sports.