Lyon klart för CL-final mot Barcelona

Uppdaterad 2022-05-01 | Publicerad 2022-04-30

Lyon är klart för Champions League-final efter en rysare mot PSG.

Klubbikonerna Ada Hegerberg och Wendie Renard nickade klubben till sin tionde final.

Barcelona blev programenligt klart för finalen tidigare i dag, trots förlust mot Wolfsburg.

I det helfranska mötet på Parc des Princes, inför 43 255 åskådare var det Lyon som hade med sig 3–2 i bagaget.

Ett försprång som Ada Hegerberg drygade ut redan i 14:e minuten med en fin nick på ett tidigt inlägg från Selma Bacha.

PSG reste sig från det och i början av andra halvlek hade man flera chanser att kvittera. Då skruvades dramatiken upp ytterligare.

Ada Hegerberg nickade in ytterligare ett mål och alla trodde hon hade avgjort semin. Men efter lång videogranskning dömdes det bort för offside i ett tidigare skede och i stället kvitterade Marie-Antoinette Katoto kort senare och PSG tryckte sedan på för en kvittering även i dubbelmötet.

Kan ta åttonde titeln

Men Lyons rutin skulle kliva fram igen. Efter att mesta målskytten i CL:s historia satt första målet var det dags för kvinnan med flest matcher i turneringen att spika finalplatsen. På en frispark från höger nådde försvarsjätten Wendie Renard högst och satte 2–1 till bortalaget. Nu har 31-åringen chansen att vinna sin åttonde CL-titel i finalen som spelas den 21 maj.

I Lyon satt Emma Holmgren på bänken hela matchen. Amanda Ilestedt spelade hela matchen i PSG:s mittförsvar.