Zlatan Court vandaliserad på Google Maps

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:

På Google Maps fick Zlatan Court nytt namn.

Judas Court.

– Vi är medvetna om att enstaka felaktigheter eller dåliga ändringar kan uppstå, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige, till Sydsvenskan.

2007 invigdes Zlatan Court i Rosengård.

Planen ligger på den plats där Zlatan Ibrahimovic, 38, spelade fotboll som ung grabb, och sedan invigningen för 13 år sedan har har det utvecklats till rena rama turistmålet.

Men i samband med stjärnans intåg i Hammarby har Malmöbornas kärlek till 38-åringen fått sig en törn, och Zlatan-statyn – som tidigare stod utanför Malmö Stadion – blev vandaliserad ett flertal gånger.

Nu har också Zlatan Court fått ett nytt namn: Judas Court.

Foto: Google

Bytte namn på Google

I karttjänsten Google Maps, kan användare recensera och ge betyg till diverse platser runt om i världen, och recensionerna om Zlatan Court i Malmö är nästan unisont positiva.

Men det är inte allt som användare kan göra på karttjänsten.

Man har också möjlighet att byta namn på olika platser. Eller rättare sagt, man har möjlighet att föreslå namnändringar som sedan granskas innan ett eventuellt namnbyte genomförs.

En missnöjd användare föreslog så att Zlatan Court skulle byta namn till Judas Court – vilket den sedermera också gjorde.

Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan court i Malmö. Arkivbild.

”Enstaka felaktigheter kan uppstå”

– Möjligheten för användare att föreslå ändringar bidrar till en mer omfattande och uppdaterad karta, men vi är medvetna om att enstaka felaktigheter eller dåliga ändringar kan uppstå. När detta sker, gör vi vårt bästa för att lösa dem så snabbt det går, skriver Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige, i ett mejl till Sydsvenskan.

Tidningen skriver också att det ännu inte anmälts någon fysisk skadegörelse på platsen, och att fotbollsplanen nu också fått tillbaka sitt originalnamn.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN