Gothia Cup

Gothia Cup ställs in

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Världens största ungdomsturnering i fotboll ställs in.

Det blir ingen Gothia Cup i Göteborg sommaren 2020.

– Det här är de svåraste orden jag någonsin formulerat: Det blir inget Gothia Cup i år. Det är med stor sorg jag konstaterar att vi inte kommer att få uppleva det i sommar, säger generalsekreteraren Dennis Andersson.

Det är första gången turneringen ställs in sedan starten 1975, i 45 år i rad har dominerat stadsbilden i Göteborg en vecka i juli.

Arrangören meddelar att alla anmälda lag kan välja att flytta över anmälningsavgiften till nästa års Gothia Cup och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2021.

Den här sommaren skulle turneringen ha lockat 35.000 ungdomar.

– Samtidigt är det ett av de enklaste besluten jag har varit med om att fatta. Vi känner en stor respekt för den pågående pandemin och hur den drabbar oss alla, världen över. Just nu måste allt fokus ligga på att begränsa smittspridningen och att skydda våra riskgrupper, säger Dennis Andersson.

“Den pågående coronapandemin gör att Gothia Cup 2020 inte kan genomföras, efter rådgörande med Folkhälsomyndigheten och den information som finns tillgänglig från såväl svensk som internationell expertis”, skriver arrangören på officiella webbsidan.

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gothia Cup

Fotboll