Vill flytta Zlatans staty till Stockholm

Södra Teaterns vd: Hoppas politikerna i Malmö tycker likadant

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatans staty kan återuppstå – i Stockholm.

Det vill i alla fall Södra Teatern som nu ber om att få överta statyn från Malmö stad.

– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen där han kan stå och blicka ut över Stockholm tillsammans med August Strindberg, säger Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern, till Nöjesguiden.

Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö har utsatts för återkommande vandalisering efter nyheten att Malmö-sonen köpt aktier i Stockholmsklubben Hammarby. Häromdagen blev skadorna så omfattade att monumentet föll.

Nu vill vd:n för Södra Teatern i Stockholm ta över statyn från Malmö stad och placera den på Mosebacketerrassen.

– Med Mosebacketerrassen har vi en unik plats och möjlighet som inte många andra aktörer kan erbjuda. Vi hoppas nu att politikerna i Malmö tycker likadant, så ser vi till att Zlatan-statyn får ett nytt hem, säger Samuel Laulajainen till Nöjesguiden.

1 av 2 | Foto: Magnus Neideman / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
Mosebacke terrass har stor utsikt.

Finansborgarrådet positiv

Idén välkomnas också av Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

”Det är olyckligt att Zlatanstatyn gång på gång vandaliserats i Malmö. Jag välkomnar därför att Södra Teatern vill erbjuda statyn en ny plats och är övertygad om att Stockholm och Södermalm kan visa den respekt och omtanke som vår legendar förtjänar!”, skriver Jerlmyr på Twitter.

Terrassen, som är öppen för allmänheten, ligger på Södermalm med utsikt över Gamla stan. På platsen står redan en byst av August Strindberg, vars debutroman Röda rummet inleds på Mosebacke.

LÄS VIDARE

Laddar Live Upplevelse
Publicerad: