Kalmariten räddade Hammarbypoäng

Publicerad 2016-05-14

Nanne Bergstrand skickade fram tre ex-KFF:are i anfallslinjen för Hammarby i det som målats upp som ett ”Smålandsderby”.

Och till slut var det också Kalmarfostrade Erik Israelsson som räddade en Hammarbypoäng.

– Jag knorrade in den i bortre á la Kennedy, säger målskytten i C More.

Det är Kalmar, och framför allt deras marknadsavdelning, som ända sedan Nanne tog över Hammarby och värvade flertalet KFF-spelare har tävlat i olika pikar och hån mot Stockholmsklubben.

Inför årets allsvenska möte gick man så långt att man kallade det ett "Smålandsderby" i reklamen inför.

Och visst fick de vatten på sin kvarn när Nanne Bergstrand skickade ut en offensiv trio med Måns Söderqvist, Erik Israelsson och Melker Hallberg, alla med bakgrund i Kalmar från start.

Tavla av Magyar

Men det var också så långt derbykänslorna räckte i första halvlek. Spelet var långsamt och taffligt, enligt spelarna mycket på grund av att hemmalaget inte hade kunnat vattna gräsmattan på grund av akut vattenbrist i Kalmarregionen.

Typiskt nog var det också en lång slumpboll och ett rejält felbeslut som låg bakom halvlekens enda mål. Marcus Antonsson fick ett friläge helt till skänks av felnickande Bajenmittbacken Richard Magyar och gjorde inget misstag när han placerade in sitt sjätte mål för året.

Delad skytteligaledning

I andra kom dock Hammarby ut som ett mycket bolltryggare lag och utdelningen kom – efter ett Kalmarsamarbete. Melker Hallberg hittade in till Erik Israelsson som till vänster i straffområdets hörn tittade upp och placerade in 1-1 med en läcker bredsida. Precis som för Antonsson räcker målet upp till delad skytteligaledning på sex baljor.

– Första halvlek var bedrövlig från vår sida, vi kommer inte upp i nivå alls. Men i andra tar vi över och skapar en del farliga chanser, analyserade målskytten som var nöjd med sin läckra kvittering:

– Jag får en boll från vänster, vänder upp i straffområdet och knorrar in den i bortre á la Kennedy, säger han.

Den delade poängen gör att lagen parkerar precis ovanför kvalplats med Hammarby som tolva och Kalmar som trettonde lag.