Sågningen av Barcelonas försvar: ”Tre hangarfartyg”

Real Madrid vann giganternas kamp mot Barça.

Real Madrid vann El Clásico mot Barcelona och går upp i serieledning.

Då sågar Hasse Backe förlorarnas försvarsspel.

– Mittbackarna i Barcelona är tre hangarfartyg, säger han i C More.

Kvällens El Clásico spelades med höga insatser. Segraren var garanterad serieledning och det var omgående hemmalaget Real Madrid som stampade gasen i botten.

1–0 kom efter en bländande löpning med boll av Federico Valverde som bröt igenom Barcelonas mittfält, han spelade vidare ut till Lucas Vasquez som spelade in till Karim Benzema. Fransmannen ryckte från Ronald Araujo, hittade första ytan och klackade in bollen vid första stolpen.

– Än en gång kan jag konstatera att Araujo inte är en försvarsspelare. Han står på hälarna, tar inte upp löpningen och kommer inte ner på insidan av Benzema, säger Hasse Backe som över huvudtaget var kritisk till Barcelonas försvarsinsats i en första halvlek där Toni Kroos sköt 2–0 på frispark och Valverde hade en boll i stolpen för 3–0.

Ropade på straff

– De tre mittbackarna i Barcelona är tre hangarfartyg, säger han.

En av de tre, Oscar Mingueza, fick lite offensiv revansch när han stötta in reduceringen till 2–1 efter timmen spelad.

Med sex minuter kvar ropade Barcelona på straff efter att Martin Braithwaite gått i backen efter duell med Ferland Mendy men domaren viftade avvinkande. Och i det absolut sista anfallet hade Ilaix Moriba en boll i ribban men Real Madrid höll undan i ösregnet.

Det är första gången sedan säsongen 2007/08 som Real Madrid vinner båda El Clásico-matchernna i La Liga.

Efter matchen var Barcelonalägret fortsatt upprörda över den uteblivna straffen. Gerard Pique var inne på plan från sin läktarplats för att diskutera med domaren.

– Det är odugligt försvarsspel (av Mendy) som du nästan ska bli straffad för, säger Hasse Backe.

Segern tar Real upp på 66 poäng, samma som lokalrivalen Atletico Madrid, som dock har en match mindre spelad, och en mer än Barcelona. Åtta omgångar återstår att spela.